*Nettavisen* Økonomi.

USA fortsatt «sikkert som banken»

Dollar Amerikanske dollar US Dollar Foto: JO YONG-HAK (REUTERS)

Finanskrisen vil trolig ikke ha noen effekt på landets kredittrating

28.08.09 22:02

Kredittratingsbyrået Moody’s vil etter all sannsynlighet beholde landets plettfrie kredittrating. Det melder Bloomberg News.

NA24 – din næringslivsavis

9600.000.000.000 i underskudd
Amerikanerne ventes å ende med et budsjettunderskudd på 1600 milliarder dollar (9600 milliarder kroner) i år, og 1400 milliarder dollar ((4800 milliarder kroner) i 2010. Det er basert på prognoser fra the Congressional Budget Office, som ikke har noen partitilhørighet.

Likevel mener kredittratingsbyrået at amerikansk statsgjeld er tilnærmet risikofri. USA har gjennom hele krisen beholdt den beste mulige kredittratingen, trippel A, og ser altså ut til å beholde denne på tross av effektene finanskrisene har hatt på økonomien.

Norge har også trippel A-gjeld.

Gjelder kjøp
– De føderale myndighetenes gjeldsgrader, som er det Moody’s anser mest relevant for ratingen gitt USAs relativt desentraliserte finansielle struktur, stiger kraftig og vil fortsette denne trenden ut 2010, i hvert fall, skriver Moody’s-analytiker Steven Hess, ifølge nyhetsbyrået.

Hess peker på at mye av gjeldsøkningen skyldes kjøp av eiendeler, som for eksempel banker. Dette gjør at den økende gjeldsgraden ikke er fullt så bekymringsverdig som den ellers ville ha vært.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag