*Nettavisen* Økonomi.

USA fosser frem

Indeksene stiger ved børsåpning, i påvente av at taler fra den amerikanske sentralbanken skal bekrefte at renteøkningen har opphørt for øyeblikket.

Markedet venter også på uttalelser fra Iran om de vil akseptere en pakke med oppmuntrende løsninger, som er designet for å sette en stopper for landets anrikingsprogram.

NA24 – din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones starter opp rundt 0,25 prosent. Den bredere S&P 500 ligger også i pluss med en økning på 0,2 prosent. Mens den teknologitunge Nasdaq leder løpet med en fremgang på 0,4 prosent.

Børsene kan du følge her

-Det er en mangel på økonomiske nyheter. Investorene avventer husbyggertallene på onsdag og torsdag, sa Peter Cardilo, sjefsmarkedsanalytiker hos S.W.Bach, ifølge Marketwatch.

Forventer Iran-nei
Cardilo sa at markedet forventer at Iran nekter å godta pakken som er blitt fremlagt for å hindre videre anriking. – Du kan komme til å se en liten oppgang i oljeprisen når det offisielle svaret blir fremlagt, men jeg tror at en god del av det allerede er i markedet, sa han videre.

Oljeprisen faller
Iranske styrker skal tidligere i dag ha tatt kontroll over en rumensk oljerigg i Persiabukten. Riggen skal ha befunnet seg i farvannet utenfor Iran og det er et iransk kamphelikopter som ledet an i angrepet. Militære styrker fra den iranske hæren skal ha tatt kontroll over riggen. Men dette merkes ikke i markedet.

Oljeprisen er lite endret og et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i september, var sist ned -0,11 dollar til 73,19 dollar fatet.

-Dette er ytterligere en påminnelse om at de geopolitiske risikoene er noe som markedene må venne seg til. Markedene er følsomme mot utviklingen i Midtøsten, sier Robert Talbut, investeringssjef hos Royal London Asset, til Bloomberg.

Oljeprisen kan du følge her

Mindre vekst enn ventet
Konsumprisindeksen i euroområdet steg med 2,6 prosent på årsbasis i september, viser tall fra Eurostat. På forhånd var det ventet en prisvekst på 2,5 prosent, ifølge tall hentet inn av Bloomberg.

Samtidig med at Eurostat tirsdag morgen presenterte tallene for prisindeksen, viser ZEW-indeksen - som regnes som den viktigste økonomiske indikatoren i euroområdet - en lavere vekst enn ventet.

ZEW-indeksen måler fremtidstroen for euroområdet blant 350 investorer og analytikere i Tyskland. Indeksen ble plottet til 39,4 poeng for september, en oppgang fra 38,6 i august. Likevel var dette mindre enn de 42 poengene markedet hadde ventet på forhånd.

Dagens nøkkeltall
Dow + 0,26% til 11,374.50

Nasdaq + 0,42 % til 2,156.81

S&P 500 + 0,23% til 1,300.52

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag