NA24.no

USA i «bear»-marked

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske indeksene falt i bakken i går. S&P500 entret et «bear»-marked.

Nok en gang var det finansiell bekymring som trakk de amerikanske indeksene ned i går. Bekymringene var nok en gang at de største boliglånsbankene ikke klarte å overleve fallet i boligmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Det var de to store huslånbankene Freddie Mac og Fannie Mae som ledet finanssektoren til det største fallet på seks år. Dette skjedde etter at Fannie Maes lånekostnad økte som følge av bekymringer for at banken ikke hadde nok kapital til å overleve.

- Problemet med finanssektoren er at så mye av det er en svart boks. Alle trodde det verste var over i april, men her er vi nå og det er ikke realiteten, sier Nick Sargen, investeringsdirektør i Fort Washington Investment Advisors til Bloomberg News.

Den brede S&P 500-indeksen fortsatte tilbakegangen fra rekorden i oktober og har passert fallgrensen på 20 prosent, noe som signaliserer starten på et såkalt «bear»-marked. Dow Jones-indeksen har falt 21 prosent fra oktober rekorden og gikk inn i et «bear»-marked 2. juli.

Nøkkeltall:
S&P500: - 2,28 %
Nasdaq:- 2,60 %
Dow Jones Industrial:- 2,08 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere