NA24.no

USA i rødt

Sist oppdatert:
New York ligger an til å falle fra start, men har reist seg fra bunnen.

Aksjefuturene tar seg noe inn, men er fortsatt entydige. For de viktigste nøkkelindeksene er futurene helrøde.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller 0,50 prosent rett før handelen på Wall Street åpner, mens S&P 500-futuren peker ned 0,51 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,29 prosent.

Frykten for virkningen av hendelsene i kredittmarkedet sender børsene i hele verden nedover. Faren er at likviditeten i markedet skrumper helt inn og investorene trekker midler ut. Avkastningskravene øker i takt med risikoen og det slår rett ut i aksjemarkedet.

Det er igjen subprime-lånene som skremmer etter at Macquarie melder om tap på et av fondene sine og det er særlig innen segmentet for høyrisikolån at de advarer. Det er i denne kategorien at de står i fare for å tape inntil 25 prosent på investeringene.

Bear Stearn har stanset all handel i ett av sine fond. Tidligere har det samme finanskonsernet tapt store beløp på to andre fond, og hindrer nå investorene i å ta penger ut av fondet.

Ansettelsesveksten i privat sektor i USA økte med 48.000 i juli, viser en arbeidsrapport fra ADP. Dermed antyder tallene at sysselsettingen uten jordbruket vil være godt under forventningene på 133.000.

Sammen med en forventet jobbvekst innen det offentlige på 25.000 antyder onsdagens rapport fra ADP at sysselsettingen utenfor jordbruket vil havne på 73.000 i juli. Den endelige fasiten kommer fredag da det amerikanske arbeidsdepartementet vil fortelle den offisielle utviklingen i juli.

Nedgangen skyldes at det dårlige boligmarkedet og de høye bensinprisene har fått innvirkning på forbruket og dermed behovet for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere