NA24.no

USA-jubel over ambassade-flytting

Sist oppdatert:
Den amerikanske ambassaden er svært fornøyd med at ambassaden likevel flyttes ut av Oslo sentrum.

Bystyret tok onsdag en dramatisk vending, da en Ap-politiker og en Venstre-politiker valgte å trosse sine partier, og stemte for flytting til Huseby.

Takker alle
- Den amerikanske ambassaden er meget fornøyd med Oslo bystyres godkjennelse av omreguleringen av Husebytomten. Vi setter stor pris på den støtten flertallet av Oslos folkevalgte har vist oss. Vi ønsker også å takke alle andre som har medvirket til å drive frem dette resultatet, skriver medierådgiver Ellen Sporstøl ved USAs amassade i en pressemelding.

- Ved å relokalisere til Huseby, kan vi oppfylle våre forpliktelser overfor Oslos befolkning ved at ambassaden blir flyttet til et tryggere sted utenfor bykjernen, sier hun.

Ambassade-rådgiveren legger til at de forstår at saken har vært vanskelig. Aps Tom Pape var på gråten da han gikk på talerstolen onsdag.

Blir en god nabo
- Vi innser at dette har vært en vanskelig avgjørelse for bystyret og at et betydelig antall mennesker, hovedsakelig fra Husebyområdet, er misfornøyd med utfallet i saken. Vi ønsker å vise Husebybeboerne at den amerikanske ambassaden kommer til å bli en god nabo, sier hun.

USAs ambassade sendte tirsdag ut en pressemelding hvor de på det sterkeste rådet Oslos politikere til å revurdere planene om å si nei til Huseby.

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre har deltatt i kampen om ambassaden. Støre skapte sterke reaksjoner da han sendte et brev hvor han oppfordret Ap-politikerne til å godkjenne flytteplanene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere