USAs president skal underskrive forslaget om å innføre toll på stål og aluminium torsdag, opplyser hans handelsrådgiver Peter Navarro.

– Han skal underskrive torsdag ettermiddag og så vil det tre i kraft innen 15 til 30 dager, opplyser Navarro.

I begynnelsen av måneden sa president Donald Trump at han ønsker å innføre toll aluminium og stål. EU har reagert kraftig på forslaget og har sagt at de er klare til å starte en handelskrig dersom presidenten gjør alvor av truslene.

Les også: Tyskland: Trump-toll kan utløse handelskrig

Tidligere onsdag sa USAs handelsminister at de ikke ønsker noen krig.

– Vi prøver ikke å starte en handelskrig, sa minister Wilbur Ross i et intervju med TV-kanalen CNBC. Han er en av dem som selv er for forslaget, i motsetning til flere av partifellene.

Også fagforeningsledere og demokrater i delstatene som ligger i det såkalte rustbeltet, har hyllet Trumps tollforslag.

107 republikanere ber Trump snu i toll-spørsmål

107 republikanere fra Representantenes hus har skrevet et brev til USAs president Donald Trump, der de ber ham revurdere å innføre toll på stål og aluminium.

De argumenterer at tollen vil få negative konsekvenser for amerikansk økonomi, og at Trumps planer vil gjøre amerikanske bedrifter mindre konkurransedyktige og forbrukerne fattigere. Derfor mener de at det i det minste bør gjøres unntak slik at selskaper tollfritt kan importere varer som ikke er tilgjengelige på det amerikanske markedet.

Republikanerne ber også presidenten vurdere om det ikke finnes en annen tilnærming som vil gagne USA mer. De folkevalgte understreker også at de gjerne jobber sammen med Trump for å finne andre løsninger for å håndtere «Kinas urettferdige praksis».

Tirsdag ble det klart at Trumps økonomiske topprådgiver, Gary Cohn, forlater Det hvite hus etter å ha tapt forsøket på å stanse presidentens tollbeslutning.

Også republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, har tatt avstand fra Trumps siste påfunn, men han er ikke blant dem som har signert brevet. Forsvarsminister Jim Mattis har også advart Trump mot å straffe land som USA er alliert med. Samtidig hylles forslaget av fagforeningsledere og politikere i delstatene som tilhører det såkalte rustbeltet.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her