NA24.no

USA opp tross resultatskuffelser

Sist oppdatert:
USA-børsene fortsetter å stige tross skuffelser på resultatfronten. Teknologiaksjene fører an.

(NA24): Tirsdag var det svake kvartalstall fra aluminiumsgiganten Alcoa som var ventet å senke USA-børsene. Onsdag kom det et resultatvarsel fra kjemikalieselskapet DuPont, og dette skapte også en usikker start på dagen. DuPont

Både DuPont og Alcoa er blant de 30 som inngår i Dow Jones-indeksen. Begge selskapene listet orkanødeleggelser sist høst blant grunnene til at de ikke innfrir markedets resultatforventninger.

DuPont falt 3 prosent i dag. I tillegg falt biotechselskapet Genentech 4 prosent etter å ha kommet med kvartalstall etter børs onsdag, og France Telecom, som også er notert i New York, falt 7 prosent etter å ha nedjustert sine vekstprognoser.

Men, som i går, så gikk det ikke så ille likevel. Faktisk så steg alle de viktige indeksene merkbart, og sluttet nær sine toppnivåer for dagen. Både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq nådde i dag sine høyeste nivåer siden 2001.

Observatører mener det vitner om sterk etterspørsel etter aksjer når markedet stiger tross skuffende resultatmeldinger.

IT-relaterte aksjer er i skuddet i USA, og den teknologitunge Nasdaq-indeksen har steget hver dag så langt i år.

Apple steg videre i dag, etter kraftig oppgang i går, da selskapet meldte om knallsalg av iPod i siste kvartal. Aksjen steg 4 prosent i dag og satte ny rekord. Ny rekord ble det på det siste årets andre store IT-rakett, Google, som la på seg 1 prosent i dag.

Oljeprisen virret onsdag opp og ned. Et fat nordsjøolje for levering i februar varierte i pris mellom 61 og 63 dollar, påvirket av ukentlige lagertall fra USA og usikkerheten som er skapt av Irans atomprogram. Prisen endte dagen høyere enn da Oslo Børs stengte.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,29% til 11,043.44

Nasdaq +0,48% til 2,331.36

S&P 500 +0,35% til 1,294.18

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere