*Nettavisen* Økonomi.

USA peker ned

Etter to dager med kraftig nedgang spås de amerikanske børsene ytterligere ned.

07.06.07 15:10

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Markedsrentene fortsetter å stige. Den viktige renten på tiårige statsobligasjoner har vært helt oppe i 5,04 prosent. Den lå på 4,98 prosent onsdag kveld.

Futuren til S&P 500 detter med 2,1 poeng og Nasdaq 100-futuren faller med 2,25 poeng. Dow industrial futuren detter med 16 poeng etter å ha tidligere vært opp med 25 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag opplevde de amerikanske børsene sin andre sesjon på rad med kraftig nedgang.

LES MER: Bredt børsfall

De siste to sesjonene har Dow falt med over 210 poeng, men så langt i år er indeksen allikevel opp med over åtte prosent.

Rentefrykten har preget de siste dagene i USA. I første kvartal økte arbeidskostnadene i USA og det øker presset på inflasjonen. Markedsrentene har allerede reagert på renteutsiktene og dette gir press på aksjemarkedet da det blir mer interessant og spekulere iblant annet obligasjonsmarkedet. Sammen med den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes advarsler om oppsiderisikoen for inflasjonen har dette vekket inflasjons- og rentespøkelset.

Frykten har spedt seg videre til andre børsmarkeder og i dag fulgte sentralbanken i New Zealand opp med å heve renten til åtte prosent. Men Englands sentralbank valgte imidlertid å la renten være på 5,5 prosent på sitt rentemøte.

Det er ventet at Costco Wholesale og Limited Brands vil være i fokus etter at de slo analytikernes forventninger om salget i mai. Costco rapporter om en økning på syv prosent i forhold til april og flere andre detaljister kan vise til en pen økning sammenlignet med måneden før.

En investeringsgruppe inkludert Blackstone Group har hevet budet på Biomet til 11,4 milliarder dollar, eller 46 dollar per aksje. Det økte budet kommer samtidig som at et tidligere bud på 44 dollar har blitt anbefalt avslått.

PepsiCo og PepsiAmericas har gått sammen om å sikre seg 80 prosent av den ukrainske juiceprodusenten Sandora for 542 millioner dollar.

Vodafone Group steg i London etter at en aksjonær anbefalte at selskapet øker gjeldsbyrden og øker sin andel på 45 prosent i mobilselskapet Verizon Wireless.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd kom inn på 309.000 som er 1.000 færre enn forrige måned og det som var forventet av tallknuserne.

Oljeprisen klatret tidligere torsdag etter at tyrkiske styrker tok seg inn i de kurdiske områdene i Nord-Irak. Dette øker risikopremien og sammen med frykten for orkansesongen sender dette oljeprisen oppover. Men utover formiddag svinger prisen noe ned og kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i juli koster 70,84 dollar ved råvarebørsen i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.