*Nettavisen* Økonomi.

USA peker ned

Foto: (Scanpix)

I forkant av børsåpningen går det mot en nedgang i New York.

05.01.09 15:22

De amerikanske indeksefuturene peker mot en lavere start for Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren faller rundt 1 prosent, mens Nasdaq-futuren blir sendt ned over 1,5 prosent. Futurene til Dow Jones faller 0,6 prosent.

Den nyvalgte presidenten Barack Obama har kommet med noen av tiltakene for å redde den amerikanske økonomien. Blant annet åpner Obama for store skattekutt for å stimulere til økt forbruk. I tillegg har administrasjonen presentert flere tiltak for å få fart på den økonomiske aktiviteten.

- Deler av det vi ser i tidlig handel er søken etter rasjonalisering og ikke finne en tilstrekkelig, og vi ser noe nedsalg, sier analysesjef Arthur Hogan i Jefferies.

Hogan peker på at oppgangen som kom i forrige uke skjedde på lave volumer og at det kan bli vanskelig for å holde den positive utviklingen.

Oljeprisen har fått et solid hopp og skaper bekymring for hvordan det vil slå inn på pressede forbrukere og selskaper. Konflikten i Midtøsten mellom Israel og palestinske Hamas har fått flere av landene i Midtøsten til å reagere. Iran truer med å stanse i oljeleveransene hvis ikke Israel trekker seg ut av Gaza. Dette er noe markedet har fryktet og USA blir også beskyldt for å være for støttende til Israel.

På det høyste var frontkontraktene til den amerikanske lettoljen i 48,56 dollar per fat, men har siden falt til 45,95 dollar per fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.