NA24.no

USA peker ned

(Scanpix)
Sist oppdatert:
I forkant av børsåpningen går det mot en nedgang i New York.

De amerikanske indeksefuturene peker mot en lavere start for Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren faller rundt 1 prosent, mens Nasdaq-futuren blir sendt ned over 1,5 prosent. Futurene til Dow Jones faller 0,6 prosent.

Den nyvalgte presidenten Barack Obama har kommet med noen av tiltakene for å redde den amerikanske økonomien. Blant annet åpner Obama for store skattekutt for å stimulere til økt forbruk. I tillegg har administrasjonen presentert flere tiltak for å få fart på den økonomiske aktiviteten.

- Deler av det vi ser i tidlig handel er søken etter rasjonalisering og ikke finne en tilstrekkelig, og vi ser noe nedsalg, sier analysesjef Arthur Hogan i Jefferies.

Hogan peker på at oppgangen som kom i forrige uke skjedde på lave volumer og at det kan bli vanskelig for å holde den positive utviklingen.

Oljeprisen har fått et solid hopp og skaper bekymring for hvordan det vil slå inn på pressede forbrukere og selskaper. Konflikten i Midtøsten mellom Israel og palestinske Hamas har fått flere av landene i Midtøsten til å reagere. Iran truer med å stanse i oljeleveransene hvis ikke Israel trekker seg ut av Gaza. Dette er noe markedet har fryktet og USA blir også beskyldt for å være for støttende til Israel.

På det høyste var frontkontraktene til den amerikanske lettoljen i 48,56 dollar per fat, men har siden falt til 45,95 dollar per fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere