NA24.no

USA sendte Asia ned

Sist oppdatert:
Frykt for at den amerikanske veksten vil stoppe opp gjorde de asiatiske børsene røde.

Børsene i Asia faller for tredje uken på rad. Bekymring for at den amerikanske økonomien vil kjøles ytterligere ned bidro til å senke de asiatiske aksjemarkedene. Dollaren svekket seg som følge av nye rapporter som viser en at den økonomiske veksten i USA peker ned. Dette er dårlig nytt for de asiatiske selskapene som baserer seg på eksport til USA.

NA24 - din næringslivsavis

Svak dollar gjør at det blir dyrere for amerikanerne å importere varer og det vil igjen ramme de selskapene som baserer mye av omsetningen mot det amerikanske markedet.

- Investorene selger etter at de tolket gårsdagens industrirapport som at USA økonomiske vekst er mindre enn potensialet, sier Takashi Kamiya som forvalter 16 milliarder dollar ved T&D til Bloomberg.

- Trenden er at det går mot en billigere dollar som vil ramme eksportørenes inntjening, avslutter Kamiya til Bloomberg News.

En rapport fra den amerikanske sentralbankens avdelig i Philadelphia som viste et overraskende fall i produksjonen. Den økonomiske regionsindeksen viste minus 0,4. Økonomene hadde på forhånd sett mulighetene for et fall, men da kun til indeks 14. Dette førte til at det ble en bred nedgang på Wall Street.

Morgan Stanley Capital Internationals Asia-indeks var i morgentimene fredag ned 0,7 prosent til 126,81 poeng. Dermed er indeksen som dekker 1.000 selskaper over 14 markeder på vei til å ende uken ned 0,2 prosent.

Nikkei-indeksen i Japan falt 1,26 prosent til 15.634,67 poeng. Den sørkoreanske Kospi-indeks falt 1,6 prosent etter at husholdningens tillit har snudd en mer pessimistisk holdning.

I Thailand bidro fallet i Bangkok Bank til at SET-indeksen ble sendt ned 1,9 prosent. Fredag var andre handelsdag etter militærkuppet i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere