NA24.no

USA ser bedring

Sist oppdatert:
Børsene i New York ligger an til en god start på uken.

De amerikanske aksjefuturene antyder at aksjemarkedet i USA vil starte i positiv retning.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren stiger 0,56 prosent og får følge av S&P 500-futuren som er opp 0,46 prosent. Dow Jones indicative sendes høyere 0,33 prosent.

I forrige uke avsluttet Wall Street sin verste uke siden 2003. Frykt for at aksjemarkedet vil tre inn i en større korreksjon skremte markedet etter at kredittmarkedet skrumpet inn. Vanskeligheter med å skaffe finansiering av oppkjøp gjennom å ta opp obligasjonslån sendte aksjene nedover.

Volatiliteten i markedet er fortsatt høy og kredittbekymringene stikker dypt. Dermed blir det spennende å se om frykten for en stor korreksjon kan slippe taket.

I forrige uke kom det elendige boligstatistikk fra verdens største økonomi. I USA falt bruktboligsalget i juni til det laveste nivået siden slutten av 2002 og overrasket økonomene negativt. Bedre ble ikke nyboligsalget. Totalt falt antallet solgte nye boliger med 6,6 prosent fra et allerede nedjustert takk fra måneden før.

Fasiten for veksten i økonomien overrasket på den positive siden og var høyere enn hva markedet hadde regnet med. Denne oppgangen skyldes i hovedsak den svake dollarkursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere