NA24.no

USA ser ned

Aksjemarkedet i USA er avventende i forkant av at handelen kommer i gang.

De to viktigste aksjefuturene faller i forkant av børsåpningen på Wall Street. Nasdaq-futuren er ned 0,08prosent, mens S&P 500-futuren faller 0,29 prosent. Dow Jones Indicativ er flat.

NA24 - din næringslivsavis

Markedet er avventende i forkant av rapporten som viser forventningene innad i tjenestesektoren. Denne vil gi en indikasjon på hva aktørene venter seg av utviklingen innen den amerikanske økonomien.

Mens markedet venter på de offisielle tallene, kan de tygge på uttalelsene til den sentralbanksjefen i USA.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke venter at økonomien vil sprette tilbake fra den svake utviklingen så langt i 2007. Den økonomiske veksten stanset opp i årets tre første måneder og steg bare med 0,6 prosent. Det er den svakeste kvartalsvise veksten på fire år.

I de kommende kvartalene venter Bernanke at økonomien i vil vokse i et moderattempo tett inntil eller like under økonomiens tren i ekspansjonsrate. Økonomer har forventninger til en årlig vekst på bruttonasjonalprodukt på mellom 3 og 3,25 prosent.

Omsetningen ved de store detaljhandelskjedene falt med 0,5 prosent sist uke, det viser tall fra organisasjonen til de store kjøpesentrene. På årlig basis økte omsetningen med 2,3 prosent.

To detaljkjeder har sendt ut resultatvarsler i forbindelse med svakere omsetning. Bed Bath & Beyond vil levere sitt første resultatvarsel siden selskapet ble notert på børsen i New York. Cache sliter også med å innfri sine egne forventninger til resultatene i andre kvartal etter at de ikke har klart å selge like bra i mai som tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere