NA24.no

USA sier nei til salg av MoneyGram til Kinas Alibaba


SNUDDE: Donald Trump var positive til Jack Ma, som ville skape en million arbeidsplasser i USA ved å åpne opp det kinesiske markedet for amerikanske produkter. Nå har Trump-administrasjonen skiftet mening.
SNUDDE: Donald Trump var positive til Jack Ma, som ville skape en million arbeidsplasser i USA ved å åpne opp det kinesiske markedet for amerikanske produkter. Nå har Trump-administrasjonen skiftet mening. Foto: Timothy A. Clary (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter har stanset salget av pengeoverføringstjenesten MoneyGram til det kinesiske selskapet Ant Financial, som eies av milliardæren Jack Ma.

MoneyGrams administrerende direktør Alex Holmes opplyser at de to selskapene ikke har klart å få på plass godkjenning fra den amerikanske komiteen for utenlandsinvesteringer. Komiteen godkjenner eller avviser foreslåtte utenlandske oppkjøp av amerikanske selskaper, basert på hensyn til USAs nasjonale sikkerhet.

Les også: Solberg besøkte Alibaba-sjefen
Les også: Superkjendis Jack Ma skryter Norge opp i skyene

Det planlagte oppkjøpet hadde en prislapp på 1,2 milliarder dollar, i overkant av 9,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

– De geopolitiske kårene har blitt betydelig endret etter at MoneyGram og Ant Financial kunngjorde den foreslåtte avtalen i fjor, sa Holmes i en uttalelse tirsdag.

Ant Financial er del av det kinesiske netthandelskonsernet Alibaba og driver Alipay, Kinas mest populære nettbetalingsplattform.

Alibabas grunnlegger Jack Ma sa under et besøk i Trump-tårnet i januar i fjor, like før president Donald Trump ble innsatt som president, at han ville skape 1 million arbeidsplasser i USA ved å gjøre det mulig for amerikanske selskaper og amerikanske bønder å selge sine produkter via nettet til Kina.

Trump-administrasjonen har i ettertid gitt uttrykk for bekymring for kinesisk innflytelse i teknologisektoren, og har i større grad satt foten ned for overføring av amerikansk teknologi til Kina.

MoneyGrams aksjekurs falt 6,8 prosent etter at avtalen ble stanset tirsdag.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere