NA24.no

Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)

USA snur ned

Sist oppdatert:
Wall Street klarer ikke holde motet oppe.

Børsene i New York fikk en positiv start, men faller rett ned igjen på forsterket bekymring rundt situasjonen i kredittmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,66 prosent til 13.478,37 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen sendes ned 0,67 prosent til 1.498,28 poeng. Teknologiaksjene følger også med ned idet Nasdaq-indeksen faller 0,41 prosent til 2.783,32 poeng.

Industriordrene i USA økte med 0,2 prosent i september. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Økonomene hadde ventet at industriproduksjonen ville falle med 0,5 prosent.

Hvis en utelater transportsektoren økte industriordrene med 1,4 prosent, mens ordrene økte med 1,3 prosent hvis forsvarskontrakter ble utelatt. Ordreinngangen forble urevidert på minus 1,7 prosent. De tilsvarende tallene for august ble revidert ned til et fall på 3,5 prosent fra 3,3 prosent.

I oktober økte sysselsettingen i USA med 166.000 utenom landbrukssektoren. Arbeidsledigheten holdt seg på 4,7 prosent i samme måned. Økonomene hadde opprinnelig ventet at sysselsettingen ville øke med 80.000 i oktober, mens arbeidsledighetsraten var ventet å ligge på 4,7 prosent. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Det sterke arbeidsmarkedet har vært lyspunktene i den amerikanske økonomien som er rystet av et svakt boligmarked. Virkningene av problemene innen boligmarkedet har smittet over på finans- og banksektoren etter at svake betalere ikke klarer håndtere lånene.

De store amerikanske oljeselskapene sliter med pressede marginer og skuffer markedet med sine tall. Sist ut er Chevron som hadde et resultat på 1,75 dollar per aksje, inkludert engangsposter på 19 cent per aksje. Ifølge estimater innhentet av Thomson Financials hadde analytikerne sett for seg 2,07 dollar per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere