NA24.no

USA ventes ned

De amerikanske futurene peker ned, og det ventes at aksjene på Wall Street vil starte handelen med nedgang.

Les NA24 på mobil

På tirsdag endte de toneangivende indeksen flatt på børsen i USA etter at et medlem av den amerikanske sentralbanken snakket ned gevinsten fra tidligere på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Også i dag ventes det at spørsmålet om sentralbanken igjen må heve renten, for å dempe inflasjonen, vil stå sentralt.

De toneangivende futurene
Den brede S&P 500 indeksen faller 2,3 poeng til 1,299.70 og teknologitunge Nasdaq Composite 100 futurene synker med fire poeng til 1,562.00. Industriindeksen Dow Jones future faller med 17 poeng.

Følg børsene her

Kommer tall
Det vil komme viktige hussalgstall, markedet er allerede ned med ni prosent det siste året, og det ventes at tallene vil falle ytterligere juli, ifølge økonomer. En undersøkelse, Marketwatch har foretatt, blant økonomer viser at det ventes en nedgang på 0,9 prosent i juli. Tallene blir sluppet klokken 16 norsk tid.

Kort tid etter at hussalgstallene blir sluppet kommer det også tall som viser oversikten over de amerikanske oljelagertallene, det ventes at tallene fra både olje og bensin vil vise reduksjon.

Lagrene med råolje i USA er nå 10 prosent over det som er gjennomsnittet de siste fem årene for perioden. Det melder Bloomberg News.

Oljeprisen
Oljeprisen faller tilbake etter signaler om iransk forhandlingsvilje og lavere etterspørsel etter drivstoff i USA

Tirsdag ble det klart at Iran, som er verdens fjerde største oljeprodusent, vil begynne seriøse forhandlinger som en respons til en insentivpakke fra EU. Denne kom for å lokke Iran vekk fra å utvikle atomteknologi og stanse landets anrikning av uran.

I denne saken har Iran vært på aggressiv kollisjonskurs med vesten, og oljemarkedet frykter at sanksjoner mot landet vil føre til forstyrrelser på oljeforsyningen til verden.

Råolje for levering i oktober har falt tilbake 43 cents til 72,67 dollar fatet. Tirsdag falt kontrakten 0,3 prosent til 73.1 dollar fatet.

Her kan du følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere