NA24.no

USA ventes opp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgangene ved børsene i New York ser ut til å fortsette.

De amerikanske aksjefuturene indikerer at børsene i New York kommer til å åpne opp. Aksjemarkedet i USA fikk en solid avslutning på forrige uke, og oppturen ser ut til å fortsette mandag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren stiger 0,16 prosent, mens S&P 500-futuren er opp 0,26 prosent. Dow Jones Indicative klatrer 0,17 prosent.

De mange oppkjøpene og fusjonene de siste månedene har vært noe av motoren i lokomotivet i den globale børsoppgangen. Oppkjøpsbølgen tok en pause da obligasjonsrentene steg godt over fem prosent. Når de lange rentene stiger tar det noe av brodden til investeringsvillige spekulanter.

Finish Line sier at de har blitt enige om å kjøpe skotøy og tilbehørforhandleren Genesco. Prisen verdsetter Genesco for 1,46 milliarder dollar. Fordelt per aksje lyder budet fra Finish Line på 54,50 dollar som er rundt 10 prosent høyere enn sluttkursen fredag. For to uker la Foot Locker inn et bud på 51 dollar per aksjen. Dette budet ble ikke anbefalt av Genesco.

Samtidig knyttes BHP Billiton nok en gang til et kjøp av den amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa. Nå er det snakk om et bud på 40 milliarder dollar, skriver the Times. Samtaler med Alcoa skal ikke være innledet. Tidligere har Alcoa selv prøvd å kjøpe den kanadiske aluminiumsprodusenten Alcan, men det ble med forsøket. Alcan kalte budet fiendtlig etter at de to selskapene har vært i samtaler om et samarbeid de siste årene.

Spekulasjoner om at Rio Tinto også vil kaste seg på en budkamp vekkes til live. Både BHP Billiton og Rio Tinto har tidligere vært knyttet til et kjøp av Alcoa. Blant annet fordi gruvegigantene er de eneste som er store nok til å sluke den amerikanske aluminiumskjempen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere