NA24.no

USA viser styrke

New York-børsene ligger an til en solid start mandag.

Aksjefuturene i USA peker opp i forkant av åpningen på Wall Street. Nasdaq-futuren stiger 0,4 prosent, mens S&P 500-futuren klatrer 0,50 prosent. Dow Jones Indicative er opp 0,20 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Strategene i Credit Suisse har lenge vært svært negative til amerikanske aksjer. Siden 2000 har strategene vendt tommelen ned, men nå anbefaler de å investorene å øke sin eksponering. Nå mener Credit Suisse at investorene burde sitte med 46,8 prosent av sine midler i USA-aksjer en oppgang fra 36,8 prosent som meglerhuset tidligere har operert med.

- USA har etter vårt syn den beste makro- og mikrofremgangsmåten på å svare for svakere vekst, skriver strategene ifølge Bloomberg News.

Aksjemarkedet er ellers noe avventende til den amerikanske sentralbankens rentebeslutning. Økonomene er enige i at rente kommer til å forbli uendret på 5,25 prosent også etter tirsdagens rentemøte, men spenningen er knyttet til hva Ben Bernanke sier om den videre skjebnen til renten.

Optimistene håper nå på en rentenedgang innen utgangen av året, men de er foreløpig i undertall. Like før sommeren kom var det pessimistene markedet lyttet til. De lå da inne med en forventningen om nok en renteheving.

De siste ukene har uroen i kredittmarkedet slått uheldig ut for aksjemarkedene rundt om i verden. Nå har American Home Mortgage Investment begjærer seg selv konkurs og ber om beskyttelse mot kreditorene. Selskapet har vært nest største långiver i USA og en konkurs kan rammet bredt.

Oljeprisen har falt tilbake på uroen tilknyttet finansmarkedet. Frykten er at den elendige situasjonen vil slå ut på veksten i verdensøkonomien og dermed ramme oljeetterspørselen. Ved råvarebørsen i New York går frontkontraktene på WTI-oljen for 74,41 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere