NA24.no

USAs Rambo krever Osama-dusør

Foto: Jim Rydbom (Ap)
Sist oppdatert:
- Jeg skremte Osama bin Laden ut av hullet sitt, sier Gary Faulkner.

Amerikanske myndigheter hadde utlovet en dusør på 25 millioner dollar, eller 133 millioner kroner, for informasjon som førte til pågripelsen av Al-Qaida-leder Osama bin Laden, som sto bak terrorangrepene mot New York og Washington D.C.

Les mer om saken her:

Nå vil den samuraisverd-svingende amerikanske bygningsarbeideren, som dro ut på en enmanns-jakt etter Osama bin Laden, ha sin del av dusøren.

- Gi meg noen av pengene
Da Gary Faulkner fløy til Pakistan sist år, ble han kjendis over natten. Ikke bare i USA, men i hele verden ble hans stunt lagt merke til.

Faulkner, som har fått tilnavnet «Rocky Mountain Rambo», sier nå at han spilte en rolle i dødsjakten på terrorlederen. Derfor ønsker han nå en fjerdedel av dusøren på bin Ladens hode, ifølge Daily Mail.

- Noen måtte få ham ut. Det var der jeg kom inn, sier Faulkner, og legger til at han vil gi dusøren til en veldedig organisasjon.

Faulkner mente at han fikk bin Laden til å flykte fra fjellene, hvor han angivelig skal ha oppholdt seg. «Rocky Mountain Rambo» skal ha vandret i skogene i Nord-Pakistan, rustet med en pistol, et sverd og natt-briller.

- Jeg skremte ekornet ut av hullet sitt. Han stakk hodet sitt frem og ble tatt, sier Faulkner, som ikke tror Osama bin Laden skal ha bodd i huset han ble tatt i, i seks år.

Faulkner ble sist juni tatt av pakistanske myndigheter, i det han forsøkte å krysse grensen til Afghanistan. Pakistanske leger stilte spørsmålstegn ved Faulkners mentale helse, men hans bror påsto at Gary Faulkner skal ha være frisk.

«Rocky Mountain Rambo» skal imidlertid ha en lang liste med mindre kriminelle handlinger bak seg.

Utbetalte 30 millioner dollar
Den høyeste dusørutbetalingen til dags dato var på 30 millioner dollar. Dusøren ble utbetalt til ett individ som bisto med informasjon som førte til pågripelsen av Saddam Husseins sønner, Uday og Qusay, ifølge nettsiden til Rewards for Justice.

Det høye beløpet på 30 millioner skyldes at personen fikk dusør for begge sønnene. Det er USAs utenriksdepartement som avgjør hvor mye informasjonen i hvert enkelt tilfelle er verdt. Det er ennå ikke avgjort om det blir utbetalt penger i forbindelse med jakten på Osama bin Laden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere