NA24.no

USAs sentralbank demper vekstutsikter

YELLEN: Sentralbanksjef Janet Yellen under en pressekonferanse 18. juni.
YELLEN: Sentralbanksjef Janet Yellen under en pressekonferanse 18. juni. Foto: Jonathan Ernst (Reuters)
Sist oppdatert:
Sentralbanken i USA følger IMF etter at økonomien krympet mer enn ventet i første kvartal.

Washington (NTB-AFP): Den amerikanske sentralbanken opplyser at man nå venter en vekst i økonomien på 2,1 til 2,3 prosent i inneværende år. I mars var spådommen at brutto nasjonalprodukt ville øke mellom 2,8 og 3 prosent.

Samtidig besluttet banken som ventet å la styringsrenta være på 0,25 prosent. På rentemøtet ble det også bestemt at nedtrappingen av månedlige stimuleringstiltak skal fortsette. Tilskuddene til slike tiltak ligger nå på 35 milliarder dollar i måneden, sammenlignet med 85 milliarder i desember i fjor.

Til tross for at vekstutsiktene dempes, ser statens toppøkonomer relativt lyst på framtiden. Veksten i økonomien har tatt seg opp de siste månedene etter fallet i de tre første vintermånedene, både takket være husholdningenes forbruk og investeringer i næringslivet. Imidlertid forblir arbeidsledigheten på 6,3 prosent høy, og boligsektoren kommer seg for sakte.

Det internasjonale pengefondet (IMF) reduserte i sin årlige gjennomgang av USAs økonomi utsiktene for vekst i år til 2 prosent, ned fra 2,8 prosent i prognosene fra april. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere