NA24.no

Usikker åpning i USA

Sist oppdatert:
Investorene åpnet dagen med opptur. Hvor lenge varer den gode stemningen?

De amerikanske børsen hadde i går en særdeles tung dag med finansaksjer i nærmest fritt fall.

NA24 - din næringslivsavis

Fallet ble drevet av finansaksjer i fritt fall i takt med at bekymringen er stadig økende om den finansielle situasjonen til de to boliglånskjempene Fannie Mae, (som egentlig er et akronym for The Federal National Mortgage Association, FNMA) og Freddie Mac.

I dag så det ut til at investorene ønsket å børste litt støv av kragen. Etter en liten halvtimes handel var børsene i ferd med å finne fotfeste etter gårsdagens frie fall. Men det varte ikke lenge. En snau time etter åpning er børsene igjen i rødt.

Nyheten som har bidratt til bra åpningsstemning er meldingen om at Dow Chemical Co. kjøper verdens største produsent av akrylmalingingredienser, Rohm & Haas Co.

I tillegg har aluminiumsselskapet Alcoa opplevd det største rallyet på en måned. Dette som et resultat av at de største aluminiumsprodusentene i Kina bestemte å kutte produksjonen med 5-10 prosent. Også i Norge har man sett dette, hvor Norsk Hydro steg over 7 prosent torsdag ettermiddag på den samme nyheten.

- Hvilken som helst tegn til bevegelse innen fusjoner og oppkjøp skaper bittelitt entusiasme fordi det har vært et dødt område. Håpet i markedet er at selvsagte kjøpere kommer på banen og kjøper billige selskaper, sier markedsstrateg Stifel Nickolaus i Florham Park i New Jersey til Bloomberg.

Sentralbanksjef Ben Bernanke og finansminister Henry Paulson deltar torsdag i en høring i Kongressen i USA om finansiell stabilitet. Her tar de til orde for ny lovgivning for at de skal greie å isolere den nasjonale økonomien fra skaden i tilfelle et stort kollaps fra en av finansinstitusjonene på Wall Street.

Boliglånsinstitusjonen Freddie Mac faller på ny etter at UBS har kuttet estimatene kraftig i dag.

Nøkkelindekser cirka klokken 16.30

S&P 500 - 0,26% til 1,240.64 poeng.
Dow Jones Industrial Average - 0,126% til 11,134.98 poeng.
Nasdaq Composite Index: + 0,3 % til 2,243.69 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere