NA24.no

Usikker børsåpning

Sist oppdatert:
Sterk oljepris holder børsen i flatt farvann.

Etter svak utvikling på Wall Street i går spredte frykten for lavere vekst i USA seg til de asiatiske børsene i natt. Oslo Børs har åpnet uten de helt store bevegelsene.

NA24 -din næringslivsavis

Etter en time er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,31 prosent til 490,83 poeng.

Oljeprisen stiger
Oljeprisen bidrar til å motvirke en større nedgang. Oljeselskapet Royal Dutch Shell har måttet stenge det viktige Bonga-feltet i Nigeria. Det skjer etter at den største militante gruppen i Niger-delta, Bevegelsen for frigjøring av Niger-delta (MEND), har gjennomført et angrep mot feltet som opereres av Shell.

LES MER: Angrep stenger viktig oljefelt

Oljeprisen har steget torsdag formiddag som følge av angrepet, og i London lå prisen på et fat nordsjøolje for levering august på 136,35 dollar ved 10-tiden norsk tid

StatoilHydro stiger 1,01 prosent til 199,40 kroner.

Blant de andre tungvekterne faller gjødselselskapet Yara 1,41 prosent.

Telenor avholder kapitalmarkedsdag torsdag, og åpnet opp 1 prosent, men har siden falt noe tilbake. Telenor har i dag meldt at antall mobilabonnement nå har passert 150 millioner. Dette er basert på alle mobilabonnement fra både konsoliderte og assosierte selskaper.

Funcom faller
Funcom faller i dag kraftig etter at storaksjonær Northzone har kvittet seg med en stor post i løpet av natten,

Ifølge en flaggemelding har Northzone IV KS solgt unna en aksjepost på 4 millioner aksjer i Funcom. Aksjene er plassert på kurs 43,50 kroner. Posten tilsvarer 7,6 prosent av utestående aksjer i Funcom. Funcom-kursen endte onsdag ettermiddag på 46,70 kroner. Northzone varslet nedsalget onsdag ettermiddag.

Funcom faller 6,85 prosent til 43,50 kroner.

Tørt
Det ble ingen uttelling for Norse Energy i leteboringen på Peroba-prospektet i Brasil. Oljeselskapene som inngår i partnerskapet på BM-CAL-6-blokken på brasiliansk kontinental sokkel har nå avsluttet boringen av Peroba-prospektet på lisensen. Resultatet er nedslående, da brønnen betegnes som tørr.

Norse faller 7,44 prosent til 8,32 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere