NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Usikker børsåpning

Sist oppdatert:
Forsiktig handel bidrar til å sende børsen nedover.

Oslo Børs går forsiktig tilbake onsdag morgen. Hovedindeksen blir sendt ned 0,29 prosent til 206 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Følg børsen her

I New York klarte børsene å hente inn noe av det kraftige fallet mandag, og sammen med nye tiltak fra sentralbankene ga det et løft også i Asia.

Les mer: Rally i USA og Børsjubel i Asia

Oljeprisen henter seg noe inn etter et bratt fall tirsdag. Onsdag morgen koster kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i januar neste år 46,47 dollar per fat. Det er en oppgang på over en dollar eller rundt 2,2 prosent.

Børsfallet i Oslo kommer samtidig med at de europeiske børsene også faller. I Tyskland blir DAX-indeksen sendt ned 1,7 prosent, mens FTSE 100 holder seg bedre med en tilbakegang på 0,1 prosent. I Paris faller CAC 40-indeksen 0,8 prosent.

De nordiske børsene faller med Stockholm i spissen med et fall på 1,1 prosent. I København trekker børsen ned 0,7 prosent, mens fallet i Helsingfors er på rundt 1 prosent.

I det norske aksjemarkedet faller StatoilHydro 1,80 prosent til 109 kroner.

StatoilHydro kommer til å inntektsføre 1.455 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal. Det skjer etter at de har inngått et forlik med flere partnere. Forliket bygger på hvordan fordelingen av restruktureringskostnader knyttet til den landbaserte virksomheten skal fordeles etter fusjonen mellom Hydros olje- og gassdivisjon og Statoil. Belastningen til partnere er 550 millioner kroner lavere enn tidligere anslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere