NA24.no

Usikkerhet sender oljen opp

Sist oppdatert:
Oljeprisen klatrer svakt opp på nye spekulasjoner om økt bensinetterspørsel i USA.

Løslatelsen av de av anholdte britiske soldatene har ikke fått det dramatiske fallet for oljeprisen som var ventet i markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Gårsdagens prisfall forklares også på grunn av gevinstsikringen og den månedlige rulleringen av posisjoner fra fond som følger råvareindekser.

Prisene ligger nå på nesten samme nivå som før konflikten med de anholdte britiske marinesoldatene startet 23 mars.

Nye lagertall
Onsdag kommer nye oljelagertall i USA, for forrige uke. Det er ventet at bensinlagrene har blitt redusert med 1,4 millioner fat til 203,8 millioner fat. Dette er 1,4 prosent under femårs gjennomsnittet som ligger på 206,7 millioner fat, for perioden, ifølge det amerikanske energi departementet.

-Jeg tror fortsatt at prisene vil fortsette å stige. Vi er bare i begynnelsen på kjøresesongen og raffinørene vil øke produksjonen de neste ukene, sier Mark Waggoner i Excel Futures til Bloomberg News.

Atomprogram
Oljefuturen nådde 68,09 dollar per fat i siste uken i mars, det høyeste nivået siden 6. september 2006, etter at Iran arresterte 15 britiske marinesoldater i Persia Bukten. De ble løslatt uten dramatikk 5. april. Omtrent en fjerdedel av verdens olje flyter gjennom vanngangen mellom Iran og Oman, der marinesoldatene ble grepet.

Fallet som rammet oljen mandag kom til tross for at Irans president Mahmoud Ahmadinejad uttalte i en pressekonferanse at landet nå kan produsere anriket uran på industriell basis.

FNs sikkerhetsråd ga Iran 60 dager fra 24 mars om å utsette anrikningen av uran etter at landet ignorerte tidligere frister.

Oljeprisen er notert i morgentimene tirsdag på 66, 75 dollar per fat, etter at kontrakten sluttet ned 1,65 dollar til 66,59 dollar mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere