Gå til sidens hovedinnhold

Usikkert i New York

Wall Street går mot en ny spennende dag.

Spenningen stiger på børsene i USA.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren er ned 0,29 prosent, mens Nasdaq-futuren faller 0,45 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,16 prosent.

Yahoo skal være i fremskredne samtaler med Time Warners AOL, det skriver Wall Street Journal og New York Times. Samtidig skal Rupert Murdoch News Corp har innledet samtaler om å fremme et felles bud på Yahoo. Yahoo-aksjen stiger 2,4 prosent i førhandelen.

Millennium Pharmaceuticals kan havne på nye hender. Takeda Pharmaceutical har lagt inn et bud på alle aksjene i selskapet. Budet på 8,8 milliarder dollar inneholder en premie på godt over 50 prosent sammenlignet med sluttkursen onsdag.

Kjemikalie giganten DuPont har jekket opp utsiktene for første kvartal, men må melde at utsiktene for andre kvartal blir under hva markedet hadde ventet.

Wal-Mart jekker opp guidingen for første kvartal. I en oppdatering opplyser et av verdens største supermarked-konsern at salget i mars var høyere enn tidligere ventet. Det medfører at de venter at resultatet i første kvartal blir langt sterkere enn tidligere antatt. For årets tre første måneder venter de nå at resultatet fra videreført virksomhet vil ligge i intervallet 74 cents og 76 cents. Tidligere har de operert med et mål om 70-74 cents per aksje i resultat for første kvartal.

Klesselskapene klarer ikke holde takten med Wal-Mart. GAP, Limited Brands og Pacific Sunwear melder om sviktende omsetning. Det samme gjorde Bed Bath & Beyond som i tillegg har sendt ut et resultatvarsel som viser at de ikke vil innfri analytikernes forventninger.

Handelsbalansen til USA viser et underskudd på 62,32 milliarder dollar for februar. Det er langt mer enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge Bloomberg News lå økonomene inne med et konsensus på 57,50 milliarder dollar. Eksporten økte med 2 prosent til 151,36 milliarder dollar i februar, men ble overgått av importveksten på 3,1 prosent til 213,68 milliarder dollar.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd falt i forrige uke til 357.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Det er en nedgang på 53.000 fra det rekordhøye 407.000 uken i forveien. Samtidig steg antall registrerte søkere med 3.000 personer til 2.940.000. På forhånd ventet økonomene 386.000 nye førstegangssøkere og 2.835.000 personer som søkere til videreført ledighet.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot