NA24.no

Usikkert på Wall Street

Foto: MICHAEL NAGLE (Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske børsene vingler fra start.

Den månedlige sysselsettingsrapporten i USA endte mye bedre enn ventet fredag, og sørget for en positiv avslutning på en positiv børsuke.

Mandag pekte førindeksene på de amerikanske børsene i negativ retning. Markedet har imidlertid åpnet svakt opp fra start.

S&P 500 stiger 0,25 prosent til 1.108,39 poeng, mens Dow Jones Industrial er opp 0,12 prosent til 10.401,71 poeng. Teknologitunge Nasdaq stiger 0,09 prosent til 2.196,34 poeng.

De sterke tallene fra arbeidsmarkedet har økt forventingene om at den amerikanske sentralbanken kommer til å øke styringsrenten tidligere enn det markedet har sett for seg. Aksjeoppgangen siden mars har blitt drevet frem av de ekstremt lave rentene til sentralbanken i USA, som fortsatt holder styringsrenten på 0-0,25 prosent.

Analytikere peker på at investorer nå frykter for at Federal Reserve kommer til å heve rentene før en bærekraftig økonomisk oppgang har fått tilstrekkelig fotfeste.

- Mens arbeidsmarkedsrapporten øker tilliten til at økonomien er på riktig vei, er det mange som nå ser for seg økende renter. Frykten er det ikke vil bli et pent syn når man begynner å reversere de ekstraordinære tiltakene, sier Andre Bakhos i Princeton Financial Group i New Jersey til Reuters.

Markedet håper å få nye signaler om dette i en tale sentralbanksjef Ben Bernanke skal holde i Washington mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere