NA24.no

Foto: SCANPIX/AFP

Usikkert på Wall Street

Sist oppdatert:
Aksjene på New York-børsen har fått en god start på dagen, men markedet er allikevel nervøst.

Følg kursene på Wall Street her.

Industriindeksen Dow Jones starter dagen med å stige 0,05 prosent til 11.051,48 poeng. Den mer brede S&P 500-indeksen blir også løftet 0,18 prosent til 1.252,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis.

Teknologiaksjene på Nasdaq-indeksen følger opp med en oppgang på 0,22 prosent til 2.138,37 poeng.

General Motors åpner opp 2,34 prosent etter at det i går kveld ble kjent at selskapet er nærmere enn løsning på problemet rundt stillingskuttene. Hele 35.000 ansatte har slått på sluttpakketilbudet, mens selskapet håpet på rundt 30.000.

Dermed ligger selskapet nå foran tidsskjemaet. Nedgangen i antall årsverk, som følge av at de 35.000 arbeiderne nå takker ja til sluttpakken, vil kutte årlige kostnader med om lag 1 milliard dollar mer enn først planlagt.

LES OGSÅ: GM-avtale for 35.000

De mange multimilliard oppkjøpene har fått investorene igjen til å ta risiko i aksjemarkedet. Oppkjøpspremiene er betydelige og gir signaler om at aksjer igjen kan være billig.

Siste tilskudd på oppkjøpsbølgen er den spansktalende kringkastingskanalen Univision Communications. Et konsortium bestående av privat kapital har lagt 12,3 milliarder dollar på bordet for selskapet.

I tillegg har Barr Pharmaceuticals blitt enige med kroatiske legemiddelselskapet 2,2 milliarder dollar.

Dollar stiger i forkant av torsdagens renteavgjørelse. Markedet har allerede bakt inn en renteoppgang, men spenningen knyttes til hva som blir sagt i begrunnelsen fra rentekomiteen.

En dollar koster rundt 6,30 kroner og 0,794 euro.

Følg dollaren her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere