NA24.no

Usikre på supertank

Skipsmeglerhuset Fearnleys tør ikke spå om oppturen for supertankerne vil fortsette.

VLCC-markedet har de siste ukene vært gjennom den første oppturen på flere måneder etter en uvanlig rolig vintersesong med labre rater og uvanlig liten volatilitet. Ratene har i det siste krabbet opp på de høyeste nivåene på et halvt år, men hvor lenge oppturen holder er usikkert.

NA24 - din næringslivsavis

- Den siste delen av april ser fortsatt åpen ut, og det er ikke mulig for øyeblikket å si om dagens trend vil fortsette, skriver skipsmeglerhuset Fearnleys i sin ukentlige markedsrapport.

Befrakterne jakter nå tonnasje helt frem til lastedatoer rundt den 20. april og den endrede balansen har fått ratene til å stige de siste ukene. Den siste uken har VLCC-raten fra Midtøsten til Det fjerne østen steget med nye 10 poeng til worldscale 105/107,5. Vestover fra Midtøsten er ratene opp tilsvarende til ws 77,5.

Fearnleys ser nå 57 VLCC'er klare for lasting i Midtøsten de neste 30 dagene, som er svakt opp sammenlignet med forrige ukes 51 VLCC'er. Antallet VLCC-slutninger har samtidig falt fra 43 uken før til 34 den siste uken.

Atlanterhavsmarkedet har ikke vært like bullish som Midtøsten og VLCC-raten er kun opp 2,5 poeng til ws 85 for seilinger fra Vest-Afrika til Mexicogolfen.

Suezmax-markedet i Atlanterhavet har vist den samme trenden med en svak oppgang til ws 110 for laster fra Vest-Afrika til østkysten av USA. Det største draget har vært i kortdistanse markedet for suezmax'ene i det indre Middelhav, hvor ratene har steget fra ws 90 til ws 140 i løpet av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere