NA24.no

Usikre på tankratene

Tankrederiet Knightsbridges er usikre på om vinteroppturen kommer.

Det går frem av tankrederiets tredje kvartals rapport lagt frem tirsdag kveld. Knightsbridge som driftes av skipsreder John Fredriksens Frontline og er et rendyrket VLCC-rederi. Det er tidligere Frontline-sjef Ola Lorentzon som er styreleder for Knightsbridge.

NA24 - din næringslivsavis

Knightsbridge kan vise til et nytt godt kvartal, men uttrykker usikkerhet rundt veien videre for VLCC-markedet. Ifølge Knightsbridge har snittraten hittil i fjerde kvartal ligget på 51.500 dollar per dag, og dette er svakere enn i samme periode i fjor.

Kan falle
- Det er forventet at markedet vil styrke seg ettersom vintersesongen setter inn, men et økt antall skip i den globale flåten kan sende ratene lavere, skriver Knightsbridge-styret om markedsutsiktene.

Den totale verdensflåten av supertankere, VLCC'er, utgjorde 475 skip ved utgangen av tredje kvartal. Samtidig økte ordreboken fra 147 til 165 VLCC'er, som tilsvarer heftige 34,7 prosent av eksisterende flåte.

Det er ventet leveringer av fire nye skip ut året, mens det ligger 31 VLCC'er for levering neste år i ordreboken.

Godt kvartal
Knightsbridge fem VLCC'er seilte i tredje kvartal inn 30,4 millioner dollar i frakteinntekter. Det ga et driftsoverskudd på 16 millioner dollar og et nettoresultat på 14,5 millioner dollar.

I samme periode i fjor var inntektene på 19,8 millioner dollar med et driftsoverskudd på 4,9 millioner og et nettoverskudd på 3,6 millioner.

Bakgrunnen for bedringen var et sterk tredje kvartal hvor snittraten lå på 52.900 dollar per dag for rederiets flåte. Rederiet trenger rater på 19.000 dollar per dag for å gå breakeven på kontantbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere