NA24.no

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Ustabil ferievaluta

Tynn feriehandel fører til bevegelser for kronen.

Valutahandlere er ikke så aktive i sommerheten. Det fører til berg – og dalbanetur for kronen.

NA24 - din næringslivsavis

Analytiker Maren Romstad i DnB Nor Markets sier at det er veldig tynt marked for tiden.

- I dag har vi sett noteringer på både 9,05 og 9,10 mot euro. De neste ukene kan vi vente å få slike bevegelser. Med så tynn handel så skal det veldig lite til før vi får store utslag i kursene, sier Romstad til NA24.

Dollar opp
Samtidig har dollaren hentet inn noe av det tapte mot euro og yen mandag. Det skjer etter at Kina avviste noe plutselig taktskifte i sin valutareservepolitikk.

Før helgen svekket den amerikanske valutaen seg, og analytikere trakk frem nye utspill fra kinesiske myndigheter angående dollarens rolle som reservevaluta som årsaken til svekkelsen

Usikkerhet om valutapolitikk
Mandag har det imidlertid gått svakt andre veien igjen. Dollaren styrket seg tidligere i dag 0,5 prosent mot euro og 0,4 prosent mot yenen, ifølge Bloomberg News.

- Kinas valutakurspolitikk er fortsatt nokså stabil sier sentralbanksjef Zhou Xiaochuan på et pressemøte i Sveits mandag. Dermed forsvinner noe av frykten for at fremvoksende nasjoner som blant annet Kina, skal forlate dollar som reservevaluta.

-Vi mener at per i dag eksisterer det ingen gode alternativer til dollaren som reservevaluta, men på lengre sikt kan det tenkes at for eksempel euro og yen vokser inn i rollen. Uansett, dette er langt fremme og vil skje gradvis, skriver Maren Romstad i DnB Nor Markets i en rapport.

Her er noen valutabevegelser mandag ettermiddag:

USD-NOK: 6,4530
EUR-NOK: 9,0665
GBP-NOK: 10,6777
SEK-NOK:83,2100
DKK-NOK: 121,6400

Følg valutakurser

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere