*Nettavisen* Økonomi.

Ut med Norwegian

DnB NOR tar Norwegian ut av porteføljen. Se bankkjempens favoritter.

10.04.06 16:56

- Streiken er over og Norwegian-aksjen er ned nesten fire prosent mandag morgen, sier Kristian Tunaal analytiker i DnB NOR Markets.

Streiken over
Klokken 04.00 natt til lørdag ble det enighet i SAS Braahens-konflikten og da var det stopp for aksjefesten i Norwegian. Ukesporteføljen til DnB NOR Markets lempet derfor ut flyselskapet.

- Vi fikk en meget bra gevinst i forrige uke med hele 19,3 prosent på Norwegian, sier DnB NOR-analytikeren.

Oljeservice
DnB Markets ønsker denne uken å vekte seg i større grad mot oljeserviceaksjene. De tar derfor inn Songa Offshore. Bedriften er rene finanskjendisselskapet med både Arne Blystad og Øystein Stray Spetalen ved aksjebordet.

Songa har et boreskip, 3 halvt nedsenkbare rigger og en 20 prosent eierandel i DeepSea Bergen.

- Vi ønsker eksponering mot oljeserviceaksjer og tar derfor inn Songa Offshore. Selskapet har en god kombinasjon av prising og god likviditet, sier Tunaal.

I rapporten understreker de at selskapet allerede i år har gode kontantstrømmer og at samtlige enheter er godt posisjonert for slutninger.

Ukesporteføljen er opp to prosent som er en prosent bedre enn referanseporteføljen. Markets er fortsatt bull til aksjemarkedet med hele 69 kjøpsanbefalinger, 40 hold og kun 12 salgsanbefalinger.

DnB NOR markets portefølje uke 15:

Expert

FAST

Schibsted

Cermaq

RCL

Tomra

Songa Offshore NY

UT:Norwegian

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag