NA24.no

Ut mot sponsing av fritidsbåter

Foto: Kleiven, Paul (SCANPIX)
Næringspolitisk talskvinne i KrF reagerer på unnaluring.

- 30 års sponsing av fritidsbåter til fiskebåtredere kan ha påført staten opptil 500 millioner kroner i tap av moms og andre avgifter. Dette er en praksis som ikke kan fortsette, skriver næringspolitisk talskvinne i KrF, Rigmor Andersen Eide, i en melding.

Og hun fortsetter:

- Over 1000 fritidsbåter kan være registrert som fiskebåter. Dette kommer fram i Fiskebåtregisteret der 1150 båter har lav eller ingen inntekt fra fiskeri. Plass til fiskeutstyr på dekk er byttet ut med badeplattform, og komfortable lugarer tar plassen fra lagring av fangst. Det er åpenbart at dette ikke er fiskebåter, skriver Rigmor Andersen Eide.

Andersen Eide mener at det ved registrering i Fiskebåtregisteret har Fiskeridirektoratet en klar oppgave i å skille mellom fritidsbåter og fiskebåter. Denne oppgaven har direktoratet forsømt gjennom mange år, og derfor har denne «ordningen» fått utvikle seg til en ukultur som både næringen og forvaltningen nå må ta et oppgjør med. Fiskeriministeren må svare på hva hun vil gjøre for å få slutt på denne praksisen, mener Andersen Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere