*Nettavisen* Økonomi.

Utbombet aksje tok revansje

Foto: (Scanpix)

DnB Nor kom fryktelig tilbake og fikk med seg Oslo Børs.

22.01.09 09:18

Etter å ha tilbragt store deler av onsdagen i minus hentet Oslo Børs seg kraftig inn igjen, godt hjulpet av de to siste dagers taperaksje, DnB Nor.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte dagen opp 0,57 prosent til 221,50 poeng. DnB Nor endte med en oppgang på 8,08 prosent til 18,05 kroner. Aksjen er likevel ned over 20 prosent denne uken.

Tok revansj
Onsdag tok aksjen igjen noe av det tapte etter at konsernet sendte ut et positivt resultatvarsel og punkterte spekulasjonene om at Norges største bank trenger tilførsel av fersk kapital. I media har det versert spekulasjoner om at bankene over hele verden går på nye tap etter en lengre periode med svært anstrengt kredittmarked. Dette har også rammet DnB Nor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Følte behov for å korrigere
Bankkonsernet, som tidligere har indikert et driftsresultat før nedskrivninger og skatt på nivå 15 milliarder kroner for 2008, sier nå at de forventer et enda bedre resultat.

- Det er grunn til å tro at resultatet vil bli godt over dette, melder DnB Nor.

LES MER: Fra slakt til himmels

Finansdirektør Bjørn Erik Næss forklarer meldingen slik:

- Det var fordi at vi konstaterte spekulasjoner og rykter og uro som indikerte en utvikling som ikke var i overensstemmelse med det vi så internt. Vi følte et sterkt behov for å korrigere det, sier Næss til NA24.

Han sier at den kraftige markedsreaksjonen de siste dagene har skapt uro, ikke bare for aksjonærer men også innskytere og kunder.

- Det var viktig for oss å korrigere det inntrykk som var i ferd med å feste seg, sier finansdirektøren.

Ingen emisjon på gang
Næss peker på at tapsnivåene i 2009 og 2010 er veldig usikre, men at den underliggende inntjeningen er solid og god, og at banken har kapasitet til å generere et positivt resultat selv med økte tapsavsetninger.

Og øke kjernekapitalen skal de også – uten å emittere en krone.

- Vi har ingen planer om å emittere egenkapital i dagens situasjon, sier Næss til NA24.

Små utslag i oljemarkedet
I oljemarkedet var det ingen store utslag. Siden mandagen var offisiell fridag i USA kommer den ukentlige oljelagerrapporten først torsdag. Normalt pleier denne å foreligge onsdager. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Reuters forventer analytikerne at råoljelagrene i forrige uke vokste med 1,4 millioner fat og at destillatlagrene viste en tilsvarende vekst. De samme analytikerne forventer at drivstofflagrene vil vise en oppgang på 2,1 millioner fat.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje sendt ned 0,73 prosent til 43,92 dollar per fat.

StatoilHydro endte dagen opp 0,91 prosent til 122,60 kroner. Andre lokomotiver som utmerket seg sterkt var solenergiselskapet REC. Aksjen ble sendt opp 6,23 prosent til 64,80 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag