NA24.no

Utbygger ga kommual saksbehandler rentefritt millionlån


Solrike leiligheter med mulighet for båtplass rett ved innseilingen til Blindleia, heter det i reklamen for boligprosjektet der den kommunale saksbehandleren kjøpte leilighet ved hjelp av rentefritt lån fra utbygger.
Solrike leiligheter med mulighet for båtplass rett ved innseilingen til Blindleia, heter det i reklamen for boligprosjektet der den kommunale saksbehandleren kjøpte leilighet ved hjelp av rentefritt lån fra utbygger. (luntevigabrygge.no)
Sist oppdatert:
Da saksbehandleren (53) kjøpte ny leilighet i Lillesand, fikk han 1,1 mill. kroner i lån av utbyggeren. Lånet var rentefritt i åtte år

Saksbehandleren og tre andre er nå siktet for grov korrupsjon.

- Jeg stiller meg helt uforstående til anklagene, sier saksbehandleren til Fædrelandsvennen (krever abonnement).

I fjor sommer kjøpte 53-åringen en leilighet til 3,5 millioner kroner i et nytt og fasjonabelt kompleks i Luntevika ved Blindleia.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til var lånet på 1,1 millioner kroner og helt rentefritt i åtte år. Tilbakebetalingen skulle fordeles på to avdrag. Det første avdraget er ikke betalt, skriver avisen.

Les også: Svimlende summer forsvinner i korrupsjonssluk

- Han har fått en selgerkreditt, det er ikke noe uvanlig ved det, sier en av de tre mennene som er  siktet for å ha bestukket saksbehandleren, til Fædrelandsvennen.

Lillesand kommune reklamerer for det private boligprosjektet på kommunens egne nettsider med følgende tekst: - Vi bygger på tomta til den gamle, ærverdige brusfabrikken. Et vakkert og stilfullt leilighetsbygg. Vi tilbyr 22 leiligheter med gode planløsninger og nydelig utsikt. Leilighetene har parkeringsplass i kjelleren, lekepark og en grønn, vakker hage mot sjøen. - Ja, her vil du finne roen.

Han avviser å ha gjort noe noe straffbart.

Etter det Fædrelandsvennen forstår ser politiet nærmere på tre prosjekter hvor den siktede saksbehandleren og entreprenørselskapet har vært involvert.

I avhør har 53-åringen forklart at han har vært helt åpen om leilighetskjøpet overfor sin arbeidsgiver.

Rådmann i Lillesand, Guri Ulltveit-Moe, sier at hun ikke har vært kjent med det omtalte lånet. Det var hun selv som anmeldte saksbehandleren, etter å ha mottatt bekymringsmeldinger fra ulike kilder.

Lunteviga Brygge har Blindleia som nærmeste nabo.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere