*Nettavisen* Økonomi.

Utelukker «gass-OPEC»

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov ser ikke for seg et kartell à la OPEC for naturgassmarkedet.

21.06.06 11:36

- Det er ingen planer om å danne et gass-OPEC, jeg har ikke hørt slike forslag, sa Lavrov ifølge nyhetsbyrået Interfax tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad var først ute med forslaget i forbindelse med et møte med den russiske presidenten Vladimir Putin i forrige uke, ifølge Reuters.

- Vårt energisamarbeid er effektivt nok. Men det kunne bli enda mer produktivt dersom vi samarbeidet om prisingen av gass og utarbeidelsen av de viktigste gassrutene, sa Ahmadinejad i forrige uke, ifølge nyhetsbyråer.

Russland ga Gazprom for noen dager siden monopol på den russiske gasseksporten.

- Det vil ikke bli noe kartell. Men samarbeid mellom landene som produserer og eksporterer energi vil bli utviklet, sa Lavrov tirsdag.

Dagens Organisasjon av Oljeeksporterende Land (OPEC) omfatter de store oljelandene i Midtøsten, samt Algerie, Nigeria og Libya på det afrikanske kontinentet, i tillegg til Indonesia og Venezuela. OPEC har i dag kontroll over rundt en tredjedel av verdens oljeproduksjon. Kartellet har imidlertid mistet sin makt over oljeprisen på grunn av den stramme balansen i oljemarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.