NA24.no

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Utelukker nytt rentehopp

Storbank tror rente-Olsen har lavere forventninger.

Nordea er ut med sine forventninger til rentemøtet onsdag denne uken. Her venter storbanken at sentralbanksjef Øystein Olsen ikke vil komme med noe renteøkning. Samtidig forventer Nordea-økonom Erik Bruce at renteforventningene fremover justeres ned.

- En renteøkning på rentemøtet 20. oktober er utelukket. Et rentekutt kan ikke utlukkes, men virker lite sannsynlig gitt signalene Norges Bank ga på siste møte, skriver Nordea.

En gjennomgang av alle økonomenes forventning til rentemøtet viser at 13 av 14 analytikere venter uendret rente, mens én venter kutt på 0,25 prosent.

Fokus på renteprognosen
Bruce tror at fokuset på møtet vil bli på Norges Banks forventninger til renteutviklingen fremover. Her kommer en betydelig justering, fra Norges Banks forrige kvartalsrapport. Her ble det lagt opp til flere renteøkninger i år og neste år. Slik blir det altså ikke nå.

- Vi venter at den viser uendret styringsrente fram til august 2012 og så en moderat oppgang i rentene, skriver Bruce.

Bruce mener at hovedbudskapet til Øystein Olsen blir at Norges Bank er på hold en god stund.

Holder 2,25 prosent
Norges Bank går ut med sitt rentesyn onsdag klokken 14. Du kan følge Norges Banks beslutning her på NA24.

I forkanten av møtet trekker så å si alle nyheter siden forrige pengepolitiske rapport i juni i retning av en lavere renteprognose.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere