NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Det var etter påtrykk fra riksadvokat Tor-Aksel Busch at kontrollkomiteen valgte å utsette høringen.
Det var etter påtrykk fra riksadvokat Tor-Aksel Busch at kontrollkomiteen valgte å utsette høringen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Utenlandsk bekymring for Vimpelcom-høring

Både amerikansk og nederlandsk politi har gitt uttrykk for at de fryktet at en Vimpelcom-høring i Stortinget kunne ha skadet den pågående korrupsjonsetterforskningen av selskapet.

Onsdag bestemte kontrollkomiteen på Stortinget seg for å utsette Vimpelcom-høringen i seks måneder etter påtrykk av riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Busch hadde i forkant sendt et brev til komiteen. I tillegg hadde han et møte med komitéleder Michael Tetzschner og nestleder Martin Kolberg fredag, hvor han ifølge Aftenposten ga klar beskjed om at ikke bare Økokrim frykter at Stortinget er i ferd med å forkludre etterforskningen av korrupsjonsmistanker mot selskapet. Også amerikansk og nederlandsk politi har sett med uro på at den norske nasjonalforsamlingen driver en slags parallell etterforskning.

– Økokrim hadde fått henvendelser fra USA og Nederland som var bekymret for bevisforspillelsesfaren, selv om vår vurdering primært er knyttet til den norske etterforskningen, sier Busch til Aftenposten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere