NA24.no

Foto: Gert Eggenberger (AP/SCANPIX)

Utestengt trener arrestert etter biljakt

Sist oppdatert:
Den omstridte østerrikske treneren Walter Mayer smalt inn i en politisperring etter en biljakt i Østerrike søndag kveld.

Dette skjer få timer etter at politiet fant brukt medisinsk utstyr, blant annet sprøyter, i en razzia mot de østerrikske utøverne.

Utgangspunktet for politirazziaen skal ha vært et tips fra Verdens antidopingbyrå (WADA), som reagerte på at den østerrikske skitreneren Walter Mayer var observert i Torino.

Mayer er utestengt fra De olympiske leker til 2010 for sin rolle i bloddoping-skandalen i OL i Salt Lake i 2002.

Kjørte ned politimann
Mayer ble ikke skadet da han smadret sin egen bil og politibilen i veisperringen i byen Paternion rundt 25 kilometer fra den italienske grensen. Han ble umiddelbart arrestert, skriver nyhetsbyrået AP.

Han har også fått sparken av det østerrikske skiforbundet, som oppgir den dramatiske hendelsen som årsak.

Mayer lå og sov i bilen langs en vei i Østerrike da en person tipset politiet om en bil med en sovende mann. Da politiet nærmet seg bilen, spant Mayer av gårde og traff en av politimennene som ble lettere skadd.

I varetekt
Politiet tok opp jakten, som altså endte da Mayer forsøkte å forsere veisperringen i Paternion. Mayer er nå i politiets varetekt.

Det er ukjent om Mayer vil bli anmeldt for kriminelle handlinger. Politiet vil heller ikke ut med om de gjennomsøkte bilen hans for dopingmidler eller utstyr, skriver nyhetsbyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere