*Nettavisen* Økonomi.

Utfordrende kvartal for lakseoppdretter

Høyere kostnader senker resultatet til lakseoppdretteren Salmar i tredje kvartal, tross økte inntekter. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Lakselusproblemer driver opp kostnadene for Salmar.

Høyere kostnader senker resultatet til lakseoppdretteren Salmar i tredje kvartal, tross økte inntekter.

For kvartalet endte inntektene på 1,88 milliarder kroner, opp fra 1,81 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

I samme perioden falt det operasjonelle driftsresultatet til 334 millioner kroner fra 438 millioner, mens resultatet før skatt var ned til 454 fra 618 millioner.

Kvartalet var preget av høye laksepriser, hovedsakelig drevet av en svak norsk krone, mens produksjonskostnadene var negativt påvirket av den biologiske situasjonen, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

På forhånd ventet konsensus et høyere driftsresultat på 357 millioner, skriver Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård i en kommentar.

- Vanskelig kvartal
Ifølge Salmar var den biologiske situasjonen for selskapets oppdrettsvirksomheter i Midt-Norge fremdeles utfordrende og bidro til økte kostnader i kvartalet. Kostnadene var spesielt drevet av lakselustiltak.

- Tredje kvartal var et operasjonelt vanskelig kvartal for SalMar-konsernet. Biologiske utfordringer knyttet til lusehåndtering påvirker kostnadsnivået og driftseffektiviteten negativt. Slakting av fisk utsatt i 2014 og lavere sjøtemperaturer gjør at det forventes et lavere lusepress mot slutten av fjerde kvartal og inn i 2016. Gunstig prisutvikling målt i norske kroner, har imidlertid bidratt til tilfredsstillende resultater i kvartalet relativt sett, sier konsernsjef i SalMar Leif Inge Nordhammer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag