*Nettavisen* Økonomi.

Utfordrer TGS

Wavefield angriper der det svir som verst.

HOLMENKOLLEN (NA24): Wavefield ville gjennom en fusjon med TGS ha entret det såkalte multiklientmarkedet. Nå skryter de av aldri å ha gjort det bedre, og entrer også multiklientmarkedet, TGS sitt eget nisjeområde.

NA24 - din næringslivsavis

Den mye omtalte fusjonen mellom seismikkselskapene Wavefield og TGS Nopec har gått i vasken.

- Vi ser frem til å utvikle og utvide selskapet på egen hånd i multiklientmarkedet i stedet for gjennom en fusjon med TGS, sier administrerende direktør i Wavefield Alte Jacobsen til NA24.

Ikke en krone til TGS
TGS har varslet søksmål mot Wavefield, og Wavefield mot TGS. Men i en pressemelding tidligere i høst ga Wavefield uttrykk for at de ikke vil betale en krone, og Jacobsen fnyser av det bebudede søksmålet fra TGS.

- Det er ikke grunnlag for å betale noe som helst til TGS. Hvis det er noen som skulle få en erstatning i denne saken måtte det være Wavefield, skrev Jacobsen i pressemeldingen.

- Det blir søksmål
På spørsmål om det forestående søksmålet på Paretos olje- og offshorekonferanse torsdag er Jacobsen noe knapp, men gir klart uttrykk for at han er klar for kamp.

- Ja, det blir søksmål. Det hele følger nå sin rettslige gang, mer om søksmålet vil jeg ikke gå inn på, sier Jacobsen til NA24.

Det var i slutten av august det ble kjent at TGS Nopec dropper fusjonen med Wavefield og heller velger å kreve selskapet for inntil 3,8 milliarder kroner. I løpet av februar eller mars neste år vil utfallet av søksmålet komme.

Annonsebilag