NA24.no

Utfordrer TGS

Wavefield angriper der det svir som verst.

HOLMENKOLLEN (NA24): Wavefield ville gjennom en fusjon med TGS ha entret det såkalte multiklientmarkedet. Nå skryter de av aldri å ha gjort det bedre, og entrer også multiklientmarkedet, TGS sitt eget nisjeområde.

NA24 - din næringslivsavis

Den mye omtalte fusjonen mellom seismikkselskapene Wavefield og TGS Nopec har gått i vasken.

- Vi ser frem til å utvikle og utvide selskapet på egen hånd i multiklientmarkedet i stedet for gjennom en fusjon med TGS, sier administrerende direktør i Wavefield Alte Jacobsen til NA24.

Ikke en krone til TGS
TGS har varslet søksmål mot Wavefield, og Wavefield mot TGS. Men i en pressemelding tidligere i høst ga Wavefield uttrykk for at de ikke vil betale en krone, og Jacobsen fnyser av det bebudede søksmålet fra TGS.

- Det er ikke grunnlag for å betale noe som helst til TGS. Hvis det er noen som skulle få en erstatning i denne saken måtte det være Wavefield, skrev Jacobsen i pressemeldingen.

- Det blir søksmål
På spørsmål om det forestående søksmålet på Paretos olje- og offshorekonferanse torsdag er Jacobsen noe knapp, men gir klart uttrykk for at han er klar for kamp.

- Ja, det blir søksmål. Det hele følger nå sin rettslige gang, mer om søksmålet vil jeg ikke gå inn på, sier Jacobsen til NA24.

Det var i slutten av august det ble kjent at TGS Nopec dropper fusjonen med Wavefield og heller velger å kreve selskapet for inntil 3,8 milliarder kroner. I løpet av februar eller mars neste år vil utfallet av søksmålet komme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere