NA24.no

Utga seg for å være Spetalens lillebror

Foto: Foto (Politiet)
Sist oppdatert:
Lars-Erik Martinsen er dømt for svindel på 94 milloner kroner.

Etter at NA24 avslørte at en storsvindler var tatt av politet, har saken i mot 35 år gamle Lars-Erik Martinsen rullet i andre medier og i rettssalen. Nå har han fått en dom på fire år og ti måneders fengsel, for Nordea-svindelen og flere andre forhold. Blant disse var lignende svindel i mot DnB i fjor våres.

Den 35 år gamle svindleren innrømmet hele forholdet under behandlingen av tilståelsessaken i Oslo tingrett i forrige uke. Der innrømmet han at han at den 20. juli i fjor hadde med seg en falsk fullmakt til å disponere Block Wathne-enken Randi Nilsens konto. Med seg i inn i filialen hadde han en annen av de tiltalte i saken.

Martinsen innrømmet også at han svindlet DnBs filial i Oslo for 4,7 millioner kroner, fra en konto som tilhører lillebroren til investoren Øystein Stray Spetalen, Eigil Stray Spetalen. Aktor og politiadvokat Frank Grimstad Jensen benektet lenge overfor NA24 at disse to sakene hadde noen sammenheng, men tilståelsen i retten ga altså klarhet i dette forholdet.

Organisert liga
Politiet mener at 35-åringen er med i en organisert liga som i sommer hadde som mål å tømme Nordea-kontoen til en av Norges rikeste kvinner for 90 millioner kroner. Martinsen skal imidlertid ikke ha vært hovedmannen, og ytterligere fem personer er siktet i saken.

Svindlerne klarte å overføre 62 millioner kroner til fire banker i Dubai før saken ble avslørt. Pengene er som sunket i jorden, og politiet har fortsatt ikke spor etter pengene.

Svindelerne skal ha skaffet seg et forfalsket ID, og bruk dette ved fullmakten for å disponere kontoen til Block Wathne-enken. IDet skal ha blitt skaffet ved bruk av falske pass, har NA24 tidligere fått opplyst.

Utrolig svindel
Som NA24 avslørte i fjor sommer skal en mann og en kvinne i juli ha kommet til en Nordea-filial på Tveita i Oslo. Der utga kvinnen seg for å være Randi Nilsen. Mannen er altså 35 år gamle Lars-Erik Martinsen. De skal ha samarbeidet med kassereren ved Nordea-filialen på Tveita, som også er siktet i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere