NA24.no

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Utsettelse for Telenor

Sist oppdatert:
Høring om å stoppe aksjesalg i Russland er utsatt til neste uke.

En russisk domstol har utsatt en høring i forbindelse med Telenors anke om å stoppe en auksjon av selskapets aksjer VimpelCom.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Ifølge Dow Jones Newswires har voldgiftsdomstolen utsatt høringen til 28. juli.

En Telenor-talsmann sier til nyhetsbyrået at høringen ble utsatt fordi ingen representanter fra motparten Farimex møtte.

Det var i slutten av juni i år namsmannen i Russland meldte at de de legger Telenors beslaglagte aksjer i VimpelCom ut for salg. 19. juni fikk Telenor beskjed om at namsmannen hadde gitt ordre om å iverksette en auksjon av Telenors aksjer, noe selskapet er sterkt imot.

- Feilaktig
- Inndrivelsen av kravet på 1,72 milliarder dollar er basert på en feilaktig og grunnløs rettsavgjørelse og skal ikke finne sted, sa Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i sentral- og Øst-Europa.

- Selv om trusselen om salg av Telenors VimpelCom-aksjer har vært til stede helt siden aksjene ble tatt i arrest, forventer vi at namsmannen stanser enhver plan om salg eller auksjon inntil saken er hørt av alle nødvendige rettsinstanser. Vi er sikre på at den feilaktige dommen i Omsk til syvende og sist vil bli annullert. Det vil derfor være uhørt om namsmannen nå skulle starte et salg, sa Thygesen.

Oligark-kamp
Kravet som Telenor må betale er på 1,7 milliarder dollar, og dette er penger som skal betales til VimpelComs aksjonærer som plaster på såret fordi Telenor stemte ned et forslag om å kjøpe det lille teleselskapet Ukranian Radio Systems. Det har over flere år vært en konflikt mellom Telenor og Altimo, et teleselskap som eies av oligarken Mikail Friedman.

Telenor eier 33,6 prosent av de ordinære aksjene i VimpelCom, og har 29,9 prosent av stemmene. Mikail Fridmans Alfa Group har 44 prosent av stemmene og 37 prosent av de ordinære aksjene.

Frem til kampen mot Alfa Group startet ble VimpelCom-investeringen regnet som Telenors gullinvestering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere