NA24.no

Utsetter hjemfalls- avgjørelse

Sist oppdatert:
Energi- og miljøkomiteen utsatte i dag avgjørelsen om hjemfallsreglene.

- En samstemt komité gikk inn for å utsette saken fram til 9. september for å sende de kompliserte juridiske spørsmålene ut på høring, sier komiténestleder Ivar Kristiansen (H) til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Det er syv år siden ESA satte foten ned for norske hjemfallsregler, og komiteen skulle i dag egentlig kommet med sin innstilling. Denne er nå altså utsatt.

- Vi får en ny avgjørelse i komiteen 9. september. Jeg er glad for at vi kan belyse de juridiske spørsmålene i denne saken. De står sentralt, og er helt avgjørende for den videre prosessen, sier Kristiansen.

Vil ha fortsatt hjemfall
Opposisjonen vil at selskaper som Hydro og Elkem fortsatt skal kunne eie kraftverk for å sikre billig strøm til sin industriproduksjon, mens de rødgrønne partiene har gått inn for at all kraftproduksjon skal være på offentlige hender, med unntak av at private kan eie inntil 30 prosent av kraftverkene.

- Vi ønsker at Hydro og Elkem skal kunne disponere sine kraftverk i nye 60 år, sier Kristiansen.

Hvis regjeringens forslag går gjennom, begynner overføringene av kraftverkene fra Hydro og Elkem fra 2020, ifølge Kristiansen.

- Håper de snur
- Men er det noen sjanse for at regjeringspartiene vil endre standpunkt?

- Jeg håper inderlig at de vil endre standpunkt, og at Ap nå vil ta inn over seg konsekvensene, sier Kristiansen, som mener det er svært bra med en åpen høring slik at disse spørsmålene kan diskuteres i full åpenhet. Spesielt legger Kristiansen vekt på at regjeringspartiene sitter i flertall i komiteen, men at de nå lyttet til forslaget fra opposisjonen om å utsette saken.

- For Norges industribedrifter er det veldig viktig at de nå gis en ny mulighet, mener Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere