*Nettavisen* Økonomi.

Utsetter ICAs skjebne

Foto: Borgen, Ørn E.

Konkurransetilsynet jobber fortsatt med ICA og NorgesGruppen.

Konkurransetilsynet har varslet at det trenger mer tid på behandlingen av avtalen mellom ICA og NorgesGruppen om innkjøps- og distribusjonssamarbeid.

Dermed forlenges også vedtaket som begrenser samarbeidet mellom de to dagligvarekjedene inntil tilsynet er ferdig med sitt arbeid. Dette vedtaket forlenges til 10. januar neste år.

- Vi mener fortsatt at avtalen kan være i strid med konkurranseloven og går derfor videre med saken, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.

Tilsynet understreker at de ikke har konkludert endelig med at avtalen er ulovlig, men at etterforskningen ikke gir grunnlag for å legge bort saken.

ICA Norge opplyser at selskapet umiddelbart vil gå i dialog med Konkurransetilsynet og eventuelt bidra med oppklarende informasjon.

- Hver dag som går før vi får en endelig avklaring, er en påkjenning for vår organisasjon, både økonomisk og for våre ansatte. Vi jobber derfor hardt for å få en beslutning fra Konkurransetilsynet før 10. januar, sier administrerende direktør Thorbjørn Theie.

Han mener en samarbeidsavtale med NorgesGruppen vil sikre at vi fortsatt har fire store dagligvarekjeder i Norge, og dermed trygge både arbeidsplasser og små distriktsbutikker rundt om i landet.

I april vedtok Konkurransetilsynet å stanse samarbeidet mellom NorgesGruppen og Ica mens de behandlet saken lovligheten av de to matvaregigantenes samarbeid. ICA Norge har tapt 4 milliarder kroner siden 2008. ICA hevder at en avtale med Norgesgruppen vil trygge selskapets 10.000 arbeidsplasser og en rekke butikker i distriktene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.