*Nettavisen* Økonomi.

Utsetter kjempeflyet

Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA

Virgin ønsker å få utsatt leveringen av det kriserammede kjempeflyet Airbus A380 med fire år.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Virgin Atlantic hadde i utgangspunktet bestilt de seks superjumboene til 2009, men nå velger selskapet å få leveringen utsatt til 2013, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Det har tidligere vært spekulert i om Virgin ville droppe hele handelen med flyprodusenten Airbus, men selskapet sier at de fortsatt har tro på verdens største jumbofly.

Trang fødsel
Prosjektet har i lengre tid blitt utsatt gang på gang og kostnadene har økt gradvis. Flere av de ansvarlige for prosjektet har fått sparken Flyselskaper som har levert ordrer på flyet har begynt å kreve erstatninger og advarsler om at de kanskje vil kansellere bestillingene.

Kostbart prosjekt
Det enorme fransktyske konsernet EADS, som eier Airbus, har sagt at det må bli solgt minst 420 fly av denne typen for at prosjektet skal gå i null. Tidligere har dette tallet vært på 270 fly.

Foreløpig har det blitt solgt 159 fly av denne typen, og den første leveringen skal etter planen komme i 2007. Men tross alle problemene sier toppsjefen i EADS, Andreas Spearl, at det vil bli solgt 750 slike fly i modellens levetid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.