– Innovasjon Norge og Andresen er enige om at oppstart skal være mandag 2. juli 2018, etter ønske fra Andresen. Signert arbeidsavtale foreligger ikke på nåværende tidspunkt, skriver pressetalskvinne Mona Raa Ravndal i Innovasjon Norge i E-post til Nettavisen.

Ferd-arving Katharina Andresen (23) skulle opprinnelig starte torsdag, men nå starter hun altså deltidsstillingen fire dager senere, mandag.

Andresen skal etter planen avlaste HR-avdelingen hos statlige Innovasjon Norge.

– En stor bjørnetjeneste for dem begge

Ferd-arving ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Hun var forespeilet et deltidsvikariat på ti måneder, men dette ble endret til seks måneder i forrige uke.

På fredag må direktør Anita Krohn Traaseth orientere styrelederen i Innovasjon Norge om den omstridte ansettelsen av 23-åringen.

Les mer: Vil ha redegjørelse om ansettelsen av Katharina G. Andresen

Reaksjonene har vært mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelsen.

– Jobben fremstår som en stor bjørnetjeneste for dem begge. Og det er fryktelig naivt hvis Innovasjon Norge trodde dette skulle forbigås i stillhet, skrev Medier24-redaktør Gard L. Michalsen søndag.

De tillitsvalgte har også reagert, og har blant annet gjennomført et møte med ledelsen om ansettelsen.

Les også: Røe Isaksen: – Ansettelser hører inn under den daglige ledelsen

Også på Facebook har debatten gått høyt. Sosiolog og kommentator Kjetil Rolness karakteriserer feiden som «en herlig farse om arv, kjønn og rekruttering i verdens likeste land».

Føler seg tråkket på

Andresen har også slått tilbake på Twitter: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Det hele begynte med et intervju i Dagens Næringsliv, der 23-åringen fortalte at hun ville arbeide for sitt store forbilde Anita Krohn Traaseth, før hun går inn i familiebedriften eller begynner å studere.

Innovasjon Norge er et offentlig virkemiddel for å bidra til innovasjon. I fjor fikk virksomheten 3,8 milliarder kroner fra Stortinget og fylkestingene, ifølge årsrapporten.

Sammen med låneordninger skaffet Innovasjon Norge over sju milliarder kroner til næringslivet.