Utskjelt FpU-topp skal jobbe på gård

JOBBTILBUD: Christoffer thomsen, leder i FpU i Hordaland, har fått tilbud av bonde Arne Hartveit på Osterøy om å jobbe på gården en dag.

JOBBTILBUD: Christoffer thomsen, leder i FpU i Hordaland, har fått tilbud av bonde Arne Hartveit på Osterøy om å jobbe på gården en dag. Foto: Dag Bjørndal (Bergensavisen)

- Kom dere i arbeid som vanlige folk! lød oppfordring til bøndene. Nå venter gårdsarbeid på FpU-formannen.

16.05.14 09:38

BERGEN (BA): Lederen i Bergen Frp kaller ham uvitende. En bonde på Osterøy utfordrer ham til å jobbe en dag på gården hans. Nå snur FpU-formann Christoffer Thomsen i synet på norsk landbruk - og sier ja til gårdsjobben!

Les saken i ba.no

- Det er ikke noe tap om vi mister norsk jordbruk - det synes ikke FpU, sa Chrstoffer Thomsen til BA etter bruddet i jordbruksforhandlingene 13.mai.

Da hadde han nettopp lagt ut denne meldingen på Twitter:

«Til @NorgesBondelag

Tjen pengene deres sjøl!

#sutring Kom dere i arbeid som vanlige folk!».

Etter BA la ut saken, kokte det fullstendig over. Saken ble delt 17.000 ganger på Facebook og ble lest av godt over 100.000.

Thomsen forteller at han fått en rekke reaksjoner

Leder i Bergen Frp, Eiler Macody Lund, er ikke imponert over utspillet til FpU-formann Christoffer Thomsen:

– Dette er ikke Frps politikk. Utsagnene bygger på uvitenhet og en feil forståelse av vår politikk. Han kan ikke ha lest partiprogrammet godt nok.

- Er det ikke påfallende at en fylkesformann i ungdomspartiet deres sier dette?

- Det er veldig påfallende. FpU er en selvstendig organisasjon, men fra vårt ståsted er vi veldig klare på at dette var et utspill vi ikke satte pris på.

PÅ TWITTER: Her er meldingen som satte sinnene i kok:

HTML EMBED


SPISSFORMULERTE MEG

- Jeg uttaler meg ikke på vegne av Frp, men for ungdomsorganisasjonen FpU, sier Christoffer Thomsen.

Han sier uttalelsen hans om at vi ikke trenger norsk landbruk er en spissformulering.

- Så du har snudd nå da?

– Nei, men jeg spissformulerte meg. Jeg kommer fortsatt til å kjøpe Jarlsberg-ost og drikke Q-melk.

- Så da trenger vi landbruket da?

- Ja, men ikke til hvilken som helst pris. Dette handler ikke om hvorvidt vi trenger landbruket, men hvorvidt landbruket trenger Frp. Landbruket trenger en liberalisering, og de vil vi gi dem - enten de vil eller ikke. Bøndene fikk tre og en halv prosent, slik resten av arbeidslivet har fått. Det får de være fornøyde med, sier Thomsen.

Han sier utspillet hans må sees på som en reaksjon på det bøndene har foretatt seg etter at jordbruksforhandlingene brøt sammen.

- I Telemark brant de ned en låve, på Sørlandet kjøpte de opp alt ølet og ellers sperrer de ut- og innkjøringen fra eggpakkeriene. De er som små barn som ikke får viljen sin på 17. mai, sier Thomsen.

JOBBE PÅ GÅRD EN DAG

Nå har han fått tilbud av bonde Arne Hartveit på Osterøy om å komme å jobbe på gården en dag.

Hartveit vet ikke helt hva han skal bruke FpU-formannen til.

– Det er vanskelig å sette sånne som ikke kan noe til alt mulig, men det er mye som skal gjøres på en gård, så vi skal vel finne på noe, sier Hartveit.

Han vet ikke så mye om karen han har invitert.

– Jeg har bare sett bilde av ham. Det er mange pappa-gutter der inne i byen, men han kan jo være en flink arbeidskar, sier Hartveit.

Ifølge Osterøy-bonden har Thomsen gitt uttrykk for at han skal ha med seg «ein masse journalistar» på arbeidsdagen sin på gård.

– Jeg vet ikke om dette vil slå positivt eller negativt ut for ham. Men jeg vet at en god del av befolkningen her i landet bør sette seg bedre inn hvordan jordbruket drives, sier Hartveit.

- Jeg tar denne utfordringen, og stiller opp en dag senere i sommer, etter at jeg er ferdig med barchelor-oppgaven min, sier Thomsen, som skriver om makro-økonomi.

Se flere saker i ba.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.