NA24.no

Utsteder 2,03 mrd. nye aksjer

Styreleder Jens Ulltveit-Moe Umoe Crew Gold CRU
Styreleder Jens Ulltveit-Moe Umoe Crew Gold CRU Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Aksjonærene blir kraftig utvannet i Crew Gold Corporation.

Gullgruveselskapet Crew Gold Corporation har fått på plass restruktureringen av obligasjonsgjelden. Fredag kveld ble siste vilkår innfridd da Intex Resources godtok forslaget.

NA24 - din næringslivsavis

Crew utsteder 2,03 milliarder aksjer i tilknytning konverteringen av gjeld til aksjer.

De nye vanlige aksjene og obligasjonene som blir utstedt vil komme inn på kontoene til de som deltar i restruktureringen rundt 11. september.

Konverteringen medfører en kraftig utvanning for de eksisterende aksjonærene. Etter dette trekket vil det være 2,14 milliarder aksjer i Crew og obligasjonseierne som deltar i konverteringen vil eie 2,03 milliarder aksjer.

Som et resultat av konverteringen vil den langsiktige gjelden bli redusert til 108 millioner dollar.

Det blir også utskiftninger i styret til selskapet. William LeClair og Emil Morfett vil tre ut av styret. Bob Byford, Mitchell Gropper og Gordon Lawson blir utnevnt til nye styremedlemmer. Cameron Belsher, Richard Robinson og Simon Russell fortsetter i styret.

William LeClair forblir konsernsjef for selskapet.

Aksjene som blir utstedt i tilknytning til konverteringen vil få et separat ISIN og vil være omsettelige på Oslo Børs. De kan ikke bli solgt, overført eller på andre måte handlet gjennom fasilitetene på børsen i Toronto eller i Canada i løpet av en periode på fire måneder pluss en dag fra de blir utstedt. Når denne tidsfristen løper ut vil de bli registrert under samme ISIN som de eksisterende aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere