NA24.no

DOBLES: Det kommersielle arealet ved Oslo lufthavn blir dobbelt så stort når utvidelsen er ferdig i 2017.
DOBLES: Det kommersielle arealet ved Oslo lufthavn blir dobbelt så stort når utvidelsen er ferdig i 2017. (cowi.com)

Utvidelsen av Oslo Lufthavn koster 14 milliarder

Sist oppdatert:
Kostnaden for utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen blir rundt 14 milliarder kroner. Det skal blant annet dekkes inn ved hjelp av taxfreesalg.

Oslo (NTB): Flyplassjef Nic. Nilsen har beregninger som viser at den endelige regningen for prosjektet trolig blir litt over 14 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Tidligere har vi operert med prognoser. Det er først nå vi har full oversikt. Nå har vi signert alle byggekontaktene. Da er jeg så sikker som jeg kan bli, sier Nilsen til avisen.

I fjor sommer vedtok Avinors konsernstyre å øke budsjettrammen for prosjektet med 950 millioner kroner, til rundt 13,5 milliarder kroner. I tillegg ble det lagt inn en budsjettreserve på 625 millioner kroner. Den endelige kostnaden for utvidelsen ser dermed ut til å ende i tråd med budsjettrammen.

2017: Utvidelsen av Oslo lufthavn skal være ferdig i 2017.


I 2013 reiste mer enn 23 millioner passasjerer via OSL. Utbyggingen skal gi en kapasitet på 28 millioner passasjerer når alt står ferdig våren 2017. I tillegg dobles det kommersielle arealet fra 8.000 til 16.000 kvadratmeter.

Siden oppstarten i 1998 har OSL doblet inntektene per passasjer fra kafeer, butikker og avgiftsfrie varer. I dag legger hver passasjer i snitt igjen over 120 kroner på flyplassen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere