NA24.no


NYE LØSNINGER: DNBs Vipps ble oppgradert denne uken, som en del av at det skal tilbys tre nye Vipps-tjenester. 
NYE LØSNINGER: DNBs Vipps ble oppgradert denne uken, som en del av at det skal tilbys tre nye Vipps-tjenester.  Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Utvider Vipps med tre nye tjenester

Sist oppdatert:
DNB-tjenesten Vipps oppgraderes i disse dager.

Tidligere denne uken opplevde Vipps-kunder problemer med mobilappen på grunn av en stor oppgradering.

Etter arbeidet måtte kundene godkjenne nye kundevilkår. I disse dukket det opp tre nye tjenester som Vipps foreløpig ikke har offentliggjort, skriver Dagens Næringsliv.

Utviklingssjef i Vipps, Thang Manh Tran.

Les også: Problemer med Vipps: - Vi er veldig lei oss

En av de nye tjenestene er straksbetaling, som innebærer at man kan overføre penger med øyeblikkelig virkning, direkte fra konto til konto, uten å måtte registrere et betalingskort. 

Denne tjenesten skal ifølge utviklingssjef i Vipps, Thang Manh Tran, være på plass i løpet av januar.

Forutsetningen for straksbetalingen er at brukerens bank har åpnet for det i sine systemer.

Les også: Neste år kommer Vipps med egen barne-app

Den andre nye tjenesten er innloggingsløsningen «Logg inn med Vipps». Løsningen er en knapp som nettsteder med innlogging kan tilby sine brukere når de skal identifisere seg.

- De fleste har 15 til 17 passord de må huske i dag. Med «Logg inn med Vipps» trenger du bare å huske mobilnummeret ditt, og så tar Vipps-appen seg av identifiseringen av brukeren, sier Tran til DN.

Den tredje løsningen kalles hurtigkasse, og skal tilbys i nettbutikker, slik at kunder kan velge å betale varer med Vipps. Tjenesten starter først som et pilotprosjekt i Elkjøps nettbutikk.

I august ble det kjent at en avtale mellom DNB og Nets ville gjøre at Vipps-penger kommer direkte inn på konto, uansett hvilken bank i Vipps-samarbeidet du har.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere