Gå til sidens hovedinnhold

Uvær stenger skoler og veier

Uvær herjet langs store deler av kysten natt til fredag. I Mo i Rana holdes skolene stengt.

Kysten nordover i landet var natt til fredag preget av uværet, men det kom ikke til alvorlige skader eller ulykker, ifølge opplysninger fra politidistriktene.

Men fortsatt kan det verste være i vente, og i Nordland ventes full storm fredag med vindkast på opptil 45 sekundmeter, ifølge varsel fra Meteorologisk Institutt. Også langs kysten i Troms, og sørover fra Sør-Trøndelag til Rogaland er det utstedt stormvarsler for fredag.

Verst på Helgelandskysten
Politiet i Helgeland har hatt rundt 15 meldinger om skader på tak og knuste vinduer ulike steder i distriktet. Natt til fredag ble også trafikken på E6 forbi Mo i Rana omdirigert gjennom sentrum på grunn av løse takplater ved Mo Industripark.

Ved 4-tiden ble det klart at grunnskolene i i Mo i Rana og Grubhei holdes stengt fredag.

- Sterk vind og løse takplater kan skade folk til fots, opplyser operasjonsleder Roald Kjønnås ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I Midtre Hålogaland er Ballangen og deler av Tysfjord kommune isolert fra omverdenen fordi Skjomen-brua er stengt.

Politiet i Vest-Finnmark har hatt enkelte meldinger om løse gjenstander som kunne gjøre skade og Sivilforsvaret har rykket ut.

- Alle meldingene er fra boligområder i Hammerfest, opplyser operasjonsleder Jarle Marthinsen.

Trær stengte veier
Lengre sør har uværet ført til at trær har blåst over veien på Nordmøre og flere steder i Agder. En bil kjørte inn i et tre langs riksveg 70 mellom Ålvundfoss og Meisingset på Nordmøre, men føreren slapp fra opplevelsen uten skader.

En rekke veier holdes stengt blant annet E6 over Dovrefjell og Saltfjellet og Riksvei 7 over Hardangervidda. Over Haukelifjell er det kolonnekjøring, og en rekke fergestrekninger holdes stengt på grunn av sterk vind.

Her ser du se siste oppdateringene fra Statens Vegvesen.

Over store deler av Østlandet er det vanskelige kjøreforhold, og særlig i Agder og Telemark har snøen lavet ned.

Torsdag kveld raste hele 60 biler av veien i løpet av få timer på Øst- og Sørlandet.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken